estart

eSTART – hálózati csatlakozópont

59.900 Ft66.800 Ft

Az eSTART egy olyan elektromos csatlakozó pont, amelyhez az elektromos és plug-in-hybrid autók gyárilag mellékelt, konnektorról működő töltőit csatlakoztathatja (ú.n. Mode 1, vagy Mode 2 töltőket). A készülék a járműnek a 230V-os elektromos hálózatról valótöltése során biztosítja a legmagasabb fokú biztonságot –baleset-és áramütés elleni védelmet –valamint a megbízható töltést autója számára. A készülék ezen kívül tartalmaz egy fogyasztásmérőt, amelynek segítségével nyomon követheti elektromos járműve energiafogyasztását is.

Törlés
Cikkszám: EST-16-1-X Kategória:

Leírás

eSTART

Az eSTART készülékbe épített kombinált áram-védőkapcsoló áramütés elleni védelmet biztosít, amely automatikusan lekapcsolja az áramot a konnektorról, ha valaki érintkezésbe kerül a hálózati feszültséggel. Ha bármilyen okból a megengedett 16 ampernél nagyobb az áramterhelés a konnektoron (pl. zárlat keletkezik), a készülék akkor is automatikusan lekapcsol.

Az eSTART tartalmaz egy fogyasztásmérőt is. Ennek segítségével járműve energiafogyasztását követheti nyomon és abban is segít, ha autója üzemanyag költségét szeretné pontosan elszámolni munkahelyén, vállalkozásában. Az eSTART készülékbe épített fogyasztásmérő a csatlakozó aljzatról felhasznált elektromos energia mennyiségét méri (függetlenül attól, hogy azt járműve töltésére, vagy más elektromos fogyasztó működtetésére használta). A kijelzett érték kWh-ban mutatja a felhasznált energiamennyiséget.

Felhívjuk figyelmét, hogy a készülék telepítését kizárólag szakképzett villanyszerelő végezheti!

Az eSTART készülékhez választható összes opció leírását a letölthető termékleírásban találja.

Műszaki adatok:

Cikkszám: EST-16-1
Névleges feszültség: 230V AC (1 fázis)
Névleges áramerősség: max. 16A
Túláram és áramütés elleni védelem: Beépített kombinált áramvédő kapcsoló, 16A / 30mA
Fogyasztásmérő: LCD kijelzésű, nem hitelesített
Csatlakozó: Oldalsó védőérintkezős Shuko csatlakozó
Jelző indikátor: LED
Készülékház: Láng- és ütésálló, üvegszál-erősítésű préselt poliészter, festett
IP védettség: IP54
Működési hőmérséklet: - 20 ... + 70ºC
Méretek: 160 x 260 x 120mm
Tömeg: kb. 2,5kg
Jótállás: 2év

Soha ne csatlakoztassa a jármű töltőjét, vagy más fogyasztót az eSTART készülékhez hosszabbítón és / vagy elosztón keresztül, mert ebben az esetben a készülék életvédelmi áram-védő kapcsolója nem biztos, hogy megfelelően fog működni!

Az elektromos járművek elkövetkező években várható tömeges elterjedése miatt az eSTART készüléket célszerű minden új építésű ingatlan garázsába már most beépíteni és olyan kábelezést kialakítani, ami lehetővé teszi nagyobb teljesítményű töltő használatát is.

A készülék ugyanis egy upgrade csomaggal a későbbiekben bármikor továbbfejleszthető Mode3 gyorstöltővé, ha szeretné autóját nagyobb elektromos teljesítménnyel, gyorsabban tölteni. A nagy teljesítményű elektromos töltés lehetőségét pedig már az épület villanyszerelésekor előkészíteni (pl. akár 3 fázisú - 5 x 6 mm2 kábelezés előkészítésével) a garázsban.

Érdekelhetnek még…