Elektromos autó Type2-Type1 töltőkábel Nissan (2017) autókhoz: 32A – 7,4kW

78.900 Ft

Elektromos autó Type2-Type1 töltőkábel segítségével tudja a gyorstöltő készüléket Nissan elektromos autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített töltőkábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön kábelt kell használnia. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy ilyen gyorstöltő kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tudja Nissan autóját hozzákapcsolni.

Cikkszám: C32-2M1F-1P-5-NI Kategória: Címke:

Leírás

Elektromos autó Type2-Type1 töltőkábel Nissan autókhoz: 32 A - 7,4 kW.

Type2-Type1 töltőkábel Nissan autókhoz való vásárlása előtt mindig ellenőrizni kell, hogy az adott elektromos autó-típushoz milyen csatlakozóval szerelt kábelt lehet használni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely töltőponthoz kapcsolódhat Nissan autójával belföldön és külföldön egyaránt. Type2-Type1 töltőkábel Nissan autókhoz való csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel.

A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövidtávon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Cikkszám: C32-2M1F-1P-5
Funkció: EV töltőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type1
Hálózat: 1 fázis, 230 V AC
Áramerősség: max. 32 A
Névleges teljesítmény: 7,4 kW

Az általunk ajánlott Type2-Type1 töltőkábel 32 A áramerősségre méretezett kábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre 10 m hosszú kábelt is tudunk szállítani. A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2-Type1 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben megolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Többek között a következő típusokhoz ajánljuk: Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Ford C-Max Energi, Ford Focus EV, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mia Electric, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Renault Kangoo ZE EV, Tesla Roadster, Toyota Prius PHEV.

Érdekelhetnek még…