Type2-Type2 töltőkábel

3fázisú 32A-es Type2-Type2 töltőkábel elektromos autókhoz

99.900 Ft

A háromfázisú, 22 kW-os 32 A-es Type2-Type2 töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot, a Type2 csatlakozású autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez akar kapcsolódni, amelyben nincs beépített kábel, hanem egy Type2 csatlakozó aljzat. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy ilyen töltőkábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni.

Cikkszám: C32-2M2F-3P-5 Kategória: Címke:

Leírás

Háromfázisú, 22kW-os 32A-es Type2-Type2 töltőkábel

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a Type2-Type2 töltőkábel segítségével bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni. A töltőkábel vastag, nagy teljesítményű vezetékeire a töltésvezérlő csak azután kapcsol áramot, ha az biztonságosan csatlakoztatva van mind a töltőponthoz, mind a járműhöz és az adatkommunikáció a készülék és a jármű között sikeres.

A Type2-Type2 töltőkábel vezetékein nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Műszaki adatok:

Cikkszám: C32-2M2F-3P-5
Funkció: EV tötőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 1 - 3 fázis, 3 x 230V AC
Áramerősség: max. 32A
Névleges teljesítmény: 22 kW

Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó Type2-Type2 töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban. Az itt ajánlott kábel 32 A áramerősségre méretezett Type2-Type2, 3 fázisú töltőkábel, melynek hossza 5m.

Többek között a következő típusokhoz ajánljuk: Audi A3 e-tron, Audi R8 e-tron, Audi Q7 e-tron, BMW i3, BMW i8, Mercedes C3 plug-in, Mercedes B-class electric, Mercedes 550e, Mercedes S500 PHEV, Mercedes Vito e-cell, Porshe Cayenne S E-hybrid, Porshe Panamera S E-hybrid, Renault Zoe, Smart Electric Drive, Tesla Model S, Tesla Model X, Volkswagen e-Up, Volkswagen e-Golf, Volvo XC90 T8, Volvo V60 PHEV.