Elektromos autó Type2-Type2 e-töltőkábel Mercedes-Benz autókhoz: 11 kW.

88.900 Ft

Elektromos autó Type2-Type2 e-töltőkábel segítségével tudja a hálózati gyorstöltőt autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön töltőkábelt kell használnia. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik érdemes egy ilyen kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tud hozzákapcsolódni.

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5-MBE Kategóriák: , Címke:

Leírás

Elektromos autó Type2-Type2 e-töltőkábel Mercedes-Benz autókhoz: 11 kW.

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a - Type2-Type2 e-töltőkábel mercedes - kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5
Funkció: EV tötőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 3 fázis, 3 x 230 V AC
Áramerősség: max. 16 A
Névleges teljesítmény: 11 kW

Az általunk ajánlott - Type2-Type2 e-töltőkábel Mercedes - szett, 3 fázisú, 16A áramerősségre méretezett töltőkábele. A kábel hossza 5m, egyedi megrendelésre 10m hosszú kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (3 fázisú Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek az 1 fázisú töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Érdekelhetnek még…