Nissan Leaf-2019 E-Plus autókhoz 3 fázisú elektromos töltőkábel ~ 11 kW

78.900 Ft

Elektromos autó Type2 töltőkábel segítségével tudja a hálózati gyorstöltőt autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat. Érdemes egy ilyen kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tud hozzákapcsolódni.

Elfogyott

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5-NLP Kategória: Címke:

Leírás

Nissan Leaf-2019 E-Plus elektromos autókhoz – 3 fázisú töltőkábel - 11 kW

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a - Type2-Type2 Nissan Leaf-2019 E-Plus elektromos autókhoz – 3 fázisú töltőkábel - 11 kW-os kábel segítségével kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5
Funkció: EV töltőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 3 fázis, 230 V AC
Áramerősség: max. 3 x 16 A
Névleges teljesítmény: 11 kW

Az általunk ajánlott - Type2-Type2 Nissan Leaf-2019 E-Plus elektromos autókhoz – 3 fázisú töltőkábel - 11 kW-os, 3 y 16 A áramerősségre méretezett töltőkábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű akár nagyobb kapacitású (32 amperes Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Érdekelhetnek még…