eCABLE+ Plug-in Edition elektromos autó töltő – Type1 kábeles töltéshez – 3,7 kW

194.900 Ft

eCABLE+ Plug-in Edition fix kábeles kivitelű fali töltő plug-in-hybrid autókhoz

A ViatorPower eCABLE+ Plug-in Edition fali gyorstöltőt Ön is üzembe tudja helyezni, nem kell villanyszerelőt hívnia! A készülékkel bármilyen – Type1 töltőcsatlakozóval kompatibilis – elektromos autó tölthető, de elsősorban a 3,7 kW teljesítménnyel (230 V / 16 A) tölthető plug-in-hybrid autókhoz optimalizált. Ideális megoldás, ha hybrid autóját gyorsan, kényelmesen akarja tölteni.

Cikkszám: CAP-16-1-5T1-PE Kategóriák: , Címke:

Leírás

eCABLE+ Plug-in Edition fix kábeles kivitelű fali töltő plug-in-hybrid autókhoz

A Plug-in elektromos autó töltő készüléket Ön is üzembe tudja helyezni, nem kell villanyszerelőt hívnia!

Bármilyen – a töltőcsatlakozóval kompatibilis – elektromos autó tölthető, de elsősorban a 3,7 kW teljesítménnyel (230 V / 16 A) tölthető plug-in-hybrid autókhoz optimalizált. A Plug-in elektromos autó töltő ideális megoldás, ha plug-in-hybrid autóját gyorsan, kényelmesen akarja tölteni. Az elektromos- és plug-in-hybrid autók gyári tartozék töltője a járművet általában csak hosszú idő alatt tölti fel, mert teljesítménye korlátozott (általában nem több, mint 2 kW). Az eCABLE+ PE készülék lényegesen nagyobb (3,7 kW) teljesítményű, ezért használatával autóját lényegesen gyorsabban, rövidebb idő alatt tudja teljesen feltölteni.

A gyorstöltő készüléket a garázsban, beállóban a falra tudja fixen szerelni, és a töltőt autójához pillanatok alatt tudja csatlakoztatni. 5 m hosszú, fixen beépített töltőkábellel rendelkezik, amely az adott autónak megfelelő Type1 csatlakozóval van szerelve. A Plug-in elektromos autó töltő készülék üzembe helyezéséhez nem szükséges villanyszerelőt hívnia. Ön, vagy egy ügyesebb ezermester barátja, egy fúrógép és egy csavarhúzó segítségével is fel tudja szerelni. Az elektromos csatlakoztatásához pedig egy megfelelő 16 A-es konnektorra van szükség.

Használati útmutató letöltése  >>

A készülék üzembe helyezése:

Fontosabb műszaki adatok:

Cikkszám: CAP-16-1-5T1-PE (Type1 csatlakozó)
Névleges feszültség: 230 V AC (1 fázis),
Áramfelvétel: (max. töltőáram) 16 A
Töltő teljesítmény: 3,7 kW,
Áramütés elleni védelem: A lengőaljzatba épített 230 V / 16 A / 30 mA / A típ. áram-védőkapcsolóval (túláram elleni védelem nincs beépítve).
Töltőkábel: Fixen beépített
Csatlakozó: Type1 (típustól függően)
Kijelző: 3 színű LED
Készülékház: ABS műanyagház
IP védettség: IP 54
Működési hőmérséklet: -20... + 50 ºC
Befoglaló méretek: kb. 185 x 215 x 100 mm
Tömeg: kb. 5 kg

A fali töltőt olyan védőföldeléssel rendelkező csatlakozó aljzatba tudja közvetlenül csatlakoztatni, amely 16 A áramerősségre méretezett (az elektromos elosztó szekrényben 16A-es kismegszakítóval védett) és a töltőn kívül más fogyasztó az áramkörre nem csatlakozik. A Plug-in elektromos autó töltő minden olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, amit a vonatkozó szabvány az elektromos autók töltőire előír. A gyorstöltő készülék valamennyi, az elektromos autók töltőire vonatkozó hazai és európai szabványnak megfelel. Felszerelhető beltéren és kültéren egyaránt, használható akár esőben, hóban is. A hibamentes működésre a gyártó 2 év jótállást vállal.

Az eCABLE+ PE egy professzionális fali gyorstöltő, amellyel gyorsabban és kényelmesebben tudja feltölteni elektromos- és plug-in-hybrid autóját, mint a legtöbb hordozható konnektoros töltővel. Ha valóban megbízható, biztonságos és üzembiztos megoldást szeretne a töltéshez, akkor ezt a készüléket szerelje fel garázsába, vagy a gépkocsi beállóba. A töltőt raktárról szállítjuk. A Plug-in elektromos autó töltő többek között a következő Type1 autókkal kompatibilis (a felsorolás nem teljes):

Citroen C-Zero, Citroen Berlingo Electric, Ford C-Max Hybrid (2016), Mitsubishi Outlander PHEV, Mitsubishi i-Miev, Nissan e-NV200 (3,7kW), Nissan Leaf 3,7kW (2017 előtti modell), Opel Ampera, Peugeot iOn, Peugeot Partner Electric, Renault Fluence Electric ZE, Renault Kangoo Maxi ZE 3,7kW (2015 előtti modellek), Toyota Prius PHEV.

Érdekelhetnek még…