14. A töltőpontot házilag is fölszerelhetem?

A töltőpontot házilag is felszerelhetem?

 

Nem! Ne is próbálkozzon vele!

A ViatorPower töltőket az Ön biztonsága érdekében csak szakképzett villanyszerelő helyezheti üzembe. Bár ez némi költséget jelent, de arra gondoljon, hogy a szakszerűtlen kivitelezés életveszélyes lehet és a sokmilliós járművében is károkat okozhat.

A villanyszerelő az elektromos elosztószekrényből a töltőponthoz külön áramkört épít ki. Ez mindenképpen a töltőhöz dedikált külön áramkör kell, hogy legyen, amihez más fogyasztó nem csatlakozik. Ha ezt a meglévő hálózat átstrukturálásával nem lehet megoldani, akkor külön vezetékezést/kábelezést kell a töltőhöz kiépíteni.

Nagyon fontos, hogy a vezetékek keresztmetszete a töltő áramerősségének megfelelő legyen. Ha a kábelt földben kell vezetni, akkor csak szabványos földkábelt szabad használni.

Az elektromos autók töltői csak olyan elektromos hálózatba köthetők, amelyek szabványosan kialakított védőföldeléssel rendelkeznek. Ezért a villanyszerelőnek ellenőriznie kell a földelést is.

A töltő áramkörébe az elektromos elosztószekrényben egy külön kismegszakítót – és ha ez a helyi hálózatba, vagy a töltőkészülékbe nincs beépítve akkor FI relét is – be kell kötni.

<<  Vissza a kérdésekhez!                                     A következő kérdéshez >>