Type2-Type1 töltőkábelek

A töltőkábelek segítségével tudja a töltőkészüléket elektromos és plug-in-hybrid autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Aki elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy töltőkábelt beszereznie, mert a nyilvános gyorstöltő pontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely gyorstöltő ponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Ha Type1 csatlakozó aljzattal rendelkező elektromos autót, olyan töltőhöz kell kapcsolni, amely nincs felszerelve Type1 csatlakozós töltőkábel, csak Type2 csatlakozó aljzat, akkor külön Type2-Type1 kábelt kell használni.  Ezen töltőkábelek egyik végén olyan csatlakozó van, ami illeszkedik a töltőponton lévő Type2 aljzatba, a másik végén pedig olyan, ami az autó Type1 töltőjének bemenetéhez való. Ennek a megoldásnak a nagy előnye, hogy ezt a Type2-Type1 töltőkábelt a töltőpontról le lehet csatlakoztatni, az autóban lehet tartani.

A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek!

1–8 / 9 találat