Type2-Type2 töltőkábelek

A Type2-Type2 töltőkábel segítségével tudja a töltőkészüléket elektromos és plug-in-hybrid autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Aki Type2 csatlakozós elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy töltőkábelt beszereznie, mert a nyilvános gyorstöltő pontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely nyilvános gyorstöltő ponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Ha Type2 csatlakozó aljzattal rendelkező elektromos autót, olyan töltőhöz kell kapcsolni, amelyen nincs felszerelve Type2 csatlakozós töltőkábel, csak Type2 csatlakozó aljzat, akkor külön Type2-Type2 kábelt kell használni.  Ezen töltőkábelek mindkét végén olyan csatlakozó van, ami illeszkedik a szabványos Type2 aljzatokba. Ennek a megoldásnak a nagy előnye, hogy ezt a Type2-Type2 töltőkábelt a töltőpontról le lehet csatlakoztatni, az autóban lehet tartani.

A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek!

Letölthető információk >>

1–8 termék, összesen 22 db