Barion Pixel

Type2 töltőkábel Ford hibrid és elektromos autókhoz > 5 m ~ 32 A ~ 7,4 kW

Ezzel az egyfázisú töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez kíván csatlakozni, amelyben nincs beépített töltőkábel, csak Type2 csatlakozó aljzat.

92.600 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-1P-5-FOR Kategória:

ELEKTROMOS TYPE2 TÖLTŐKÁBEL FORD ELEKTROMOS AUTÓKHOZ > 7,4 KW.

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a – Type2-Type2 töltőkábel Ford szett – kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Műszaki adatok:

  • Cikkszám: C32-2M2F-1P-5
  • Funkció: EV tötőkábel
  • Méret: 5 m
  • Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 1 fázis, 230 V AC
  • Áramerősség: max. 32 A
  • Névleges teljesítmény: 7,4 kW
Type2-Type2 töltőkábel Ford

Az általunk ajánlott Type2-Type2 töltőkábel Ford szett, 1 fázisú, 32 A áramerősségre méretezett töltőkábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszú kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell.

A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!