3 fázisú 16 A-es Type2 töltőkábel elektromos autókhoz

78.900 Ft

A háromfázisú 16A-es Type2 töltőkábel segítségével tudja a hálózati töltőpontot autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan gyorstöltőhöz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön töltőkábelt kell használnia. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik érdemes egy ilyen kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tud hozzákapcsolódni.

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5 Kategória: Címke:

Leírás

11kW-os 16A-es Type2 töltőkábel elektromos autókhoz

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a - 11kW-os 16A-es Type2 töltőkábel - kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Cikkszám: C16-2M2F-3P-5
Funkció: EV tötőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 1 - 3 fázis, 3 x 230V AC
Áramerősség: max. 16 A
Névleges teljesítmény: 11 kW

Az ajánlott Type2-Type2 töltőkábel, 3 fázisú, 16A áramerősségre méretezett, 11 kW-os töltőkábel. A kábel hossza 5m, illetve egyedi megrendelésre 7,5 és 10m hosszú kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (3 fázisú Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Az 1 fázisú töltőkábeleknél ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérülhet ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Érdekelhetnek még…