Barion Pixel

3 fázisú töltőkábel elektromos autókhoz > 5 m - 3 x 32 A - 22 kW

Az ajánlott 3 fázisú töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez szeretne csatlakozni, amelyben nincs beépített töltőkábel, csak Type2 csatlakozó aljzat. Aki 3 fázissal tölthető elektromos autóval rendelkezik, annak célszerű egy ilyen kábelt beszereznie.

99.700 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-3P-5 Kategória:

3 FÁZISÚ TÖLTŐKÁBEL ELEKTROMOS AUTÓKHOZ

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a 3 fázisú töltőkábellel kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

3 fázisú töltőkábel elektromos autókhoz:

  • Cikkszám: C32-2M2F-3P-5
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 3 fázis, 400 V AC
  • Áramerősség: max. 3 x 32 A
  • Névleges teljesítmény: 22 kW
11kW-os 16A-es Type2 töltőkábel

Az ajánlott 3 fázisú töltőkábel, 3 x 32 A áramerősségre méretezett, 22 kW-os töltőkábel. A kábel hossza 5 m, illetve egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (3 fázisú Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Az 1 fázisú töltőkábeleknél ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérülhet ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell.

A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!