Barion Pixel

Hordozható aktív kábeles hálózati töltő, Type1 hibrid és elektromos autókhoz > 230 V AC, 6 - 16 A

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

Hordozható aktív kábeles töltő, hibrid és elektromos autók töltéséhez. Ez a hálózati töltőkészülék a Type1 töltőcsatlakozóval rendelkező hibrid és elektromos autók, védőföldeléssel rendelkező 230 V-os hálózati csatlakozóról való töltéséhez is használható. Szabályozható 6 – 10 – 12 és 16 A töltőáram között, mely 1,3 kW és 3,7 kW közötti töltési teljesítményt biztosít. Garázsban és parkolóban egyaránt használható, IP66 vízálló, kültéri és beltéri használatra is alkalmas.

134.600 Ft

Hordozható Type1 töltő elektromos és hibrid autókhoz

A hordozható töltőkészülék, a Type1 töltőcsatlakozóval rendelkező hibrid és elektromos autók, bármilyen védőföldeléssel rendelkező 230 V-os háztartási konnektorból való töltéséhez használható. A töltő az otthoni töltéshez is alkalmas, mert állítható (6 A – 10 A – 12 A és 16 A) áramerősséggel képes tölteni az autóját. A készülék 1,4 – 3,7 kW között szabályozható töltési teljesítményt biztosít. Különlegessége, hogy az üzemi hőmérsékletet figyelembe véve csökkenti a teljesítményét automatikusan.  Másfajta (Pl. Type2) csatlakozóval szerelt elektromos és hibrid autót ezzel az aktív töltőkábellel nem lehet tölteni, mivel a csatlakozók érintkezőkiosztása nem egyezik meg.

A hordozható Type1 töltő részei:

  • Type1 csatlakozó és gumi  zárókupak.
  • kb. 6 méter hosszú elektromos kábel.
  • Hálózati konnektorhoz villásdugó (230 V AC).
  • Bemeneti feszültség: 230 V AC ~ 50 Hz.
  • Kimeneti feszültség: 230 V AC ~ 50 Hz.
  • Szabályozható töltőáram: 6 – 10 – 12 – vagy 16 A.
  • Szabályozható teljesítmény: max. 1,4 – 3,7 kW között.

A töltőt egyszerűen csak csatlakoztassa a hálózati konnektorba és a csatlakoztatás után a készülékben egy inicializálási folyamat indul el. A Type1-es töltő csatlakozó autóba való illesztését követően a készülék automatikusan elkezdi tölteni az autót. Ha a töltés befejeződött, és ha az autó reteszelte a kábelt, akkor lecsatlakoztatás előtt a reteszelést meg kell szüntetni. A retesz kioldását a töltőkábel érzékeli, leállítja a töltést és átvált készenléti üzemmódba. Felhívjuk figyelmét, hogy a készülék kizárólag megfelelő védőföldeléssel rendelkező hálózati konnektorról használható. Ha a védőföldelés nem megfelelő, a készülék töltő nem fog megfelelően működni!

A hordozható Type1 töltő készüléket a következő autó típusokhoz is ajánljuk:

Chevrolet Volt, Citroën C-Zero, Citroën Berlingo Electric, Ford C-Max Energi, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Toyota Prius (2012).