Barion Pixel

Type2 töltőkábel hibrid és elektromos autókhoz > 5 m - 32 A - 7,4 kW

Az ajánlott töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot, a Type2 csatlakozású, egy fázissal tölthető autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez akar kapcsolódni, amelyben nincs beépített kábel, hanem egy Type2 csatlakozó aljzat. Annak, aki ilyen elektromos autóval rendelkezik célszerű egy ilyen töltőkábelt beszereznie.

92.600 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-1P-5 Kategória:

EGYFÁZISÚ 32A-ES TYPE2 TÖLTŐKÁBEL ELEKTROMOS ÉS HIBRID AUTÓKHOZ

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal az egyfázisú 32A-es Type2 töltőkábel segítségével bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni. A töltőkábel vastag, nagy teljesítményű vezetékeire a töltésvezérlő csak azután kapcsol áramot, ha az biztonságosan csatlakoztatva van mind a töltőponthoz, mind a járműhöz és az adatkommunikáció a készülék és a jármű között sikeres.

A Type2-Type2 töltőkábel vezetékein nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Műszaki adatok:

  • Cikkszám: C32-2M2F-1P-5
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 1 fázis, 230 V AC
  • Áramerősség: max. 32 A
  • Maximális teljesítmény: 7,4 kW
egyfázisú 32A-es Type2 töltőkábel

A Type2-Type2 töltőkábel, 1 fázisú, 32 A áramerősségre méretezett töltőkábel. A kábel hossza 5 m, illetve megrendelésre tetszőleges hosszú kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó Type2-Type2 töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Többek között a következő autó típusokhoz ajánljuk: BMW i3 60 Ah – 94 Ah (7.4 kW) >Dacia Spring Electric > DS 3 Crossback E-Tense > Hyundai IONIQ Electric, Hyundai KONA Electric, Jaguar I-PACE > Jeep Renegade 4xe > Land Rover Range Rover PHEV > Lexus UX 300e > Nissan Leaf 2018 40 kWh, Opel Ampera-e, Porsche Panamera E-Hybrid 14,1 kWh (7.4 kW), Porsche Cayenne S Hybrid (7.4 kW), Renault Kangoo Z.E. 33 (2017) > Smart ForTwo Electric Drive > Suzuki Across PHEV.