Type2-Type1 töltőkábel elektromos autók gyors töltéséhez – 32 A – 7,4 kW

69.500 Ft

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

A Type2-Type1 töltőkábel segítségével tudja a töltőkészüléket autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön töltőkábelt kell használnia.

Cikkszám: C32-2M1F-1P-5 Kategória: Címke:

Leírás

Annak, aki Type1 csatlakozású elektromos autóval rendelkezik mindenképpen ajánlott egy ilyen Type2-Type1 töltőkábel beszerezése, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt. Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni.

A Type2-Type1 töltőkábel csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövidtávon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Az általunk ajánlott Type2-Type1 töltőkábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre tetszőleges hosszú kábelt tudunk küldeni.

Műszaki adatok:

Cikkszám: C32-2M1F-1P-5
Funkció: EV tötőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type1
Hálózat: 1 fázis, 230 V
Áramerősség: max. 32 A

A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2-Type1 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek.

Többek között a következő típusokhoz ajánljuk: Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Ford C-Max Energi, Ford Focus EV, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mia Electric, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Renault Kangoo ZE EV, Tesla Roadster, Toyota Prius (2012).

Érdekelhetnek még…