Barion Pixel

Type1 töltőkábel KIA elektromos autókhoz > 5 m ~ 32 A ~ 7,4 kW

Az ajánlott töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített Type1 töltőkábel. Annak, aki Type1 elektromos autóval rendelkezik érdemes egy ilyen töltőkábelt beszereznie, mert a nyilvános készülékek többségéhez ezzel tudja autóját hozzákapcsolni.

92.600 Ft

Cikkszám: C32-2M1F-1P-5-KIA Kategória: Címke

TYPE1 TÖLTŐKÁBEL KIA ELEKTROMOS AUTÓKHOZ > 32 A ~ 7,4 KW

A Type1 töltőkábel vásárlás előtt mindig ellenőrizni kell, hogy az adott elektromos autóhoz milyen csatlakozóval szerelt kábelt lehet használni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely töltőponthoz kapcsolódhat autójával belföldön és külföldön egyaránt. A töltőkábel csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a gyorstöltő készülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel.

A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a gyorstöltő kábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 A-es) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 A-es) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövidtávon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Type1 töltőkábel KIA elektromos autókhoz:

  • Cikkszám: C32-2M1F-1P-5
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Csatlakozók: Type2 > Type1
  • Hálózat: 1 fázis, 230 V AC
  • Áramerősség: max. 32 A
  • Maximális teljesítmény: 7,4 kW
Type2-Type1 töltőkábel KIA

Az ajánlott töltőkábel 32 A áramerősségre méretezett, a hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben megolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Többek között a következő autótípusokhoz tudja használni: Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Ford C-Max Energi, Ford Focus EV, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mia Electric, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Renault Kangoo ZE EV, Tesla Roadster, Toyota Prius PHEV.