Barion Pixel

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

ViatorPower egy-fázisú installációs készlet autó töltőkhöz > 16 A és 32 A.

ViatorPower egy-fázisú installációs készlet autó töltőkhöz. Javasoljuk, hogy rendelje meg a töltőkészülék mellé a megfelelő installációs készletet. Az installációs készlet a kábelen és a kábelezéshez szükséges szerelési anyagokon kívül mindent tartalmaz, amire a töltőkészülék üzembe helyezéséhez szükség lehet.

48.460 Ft

Cikkszám: INST-xx-1 Kategória:

INSTALLÁCIÓS KÉSZLET ELEKTROMOS AUTÓK TÖLTŐKÉSZÜLÉKEIHEZ

Egyfázisú installációs készlet: Az elektromos autó töltők telepítésének és az elektromos hálózatba történő bekötésének biztonsági követelményeit egy szabvány határozza meg. A szerelést végző villanyszerelőnek e szabvány előírásainak megfelelő érintésvédelmi és a túláram-védelmi eszközöket kell beépítenie a töltő áramkörébe a felszerelés helyén.

Egy FI-relét, ami elsősorban az áramütéses balesetek ellen véd. Egy túláram-védelmet biztosító kismegszakítót ami a vagyonvédelmet biztosítja. A vonatkozó szabvány meghatározza ezen viszonylag széles körben használt villanyszerelési eszközök legfontosabb műszaki paramétereit is. (Ezek a technikai információk a ViatorPower készülékekhez mellékelt telepítési segédletben megtalálhatók.)

Ha biztos akar lenni abban, hogy a töltőkészülék szereléséhez a szabvány által előírt paraméterekkel rendelkező eszközöket használják, akkor javasoljuk, hogy rendelje meg a töltőkészülék mellé a megfelelő egyfázisú installációs készletet.

Készleteinkben megbízható gyártóktól származó, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező és a szabvány előírásainak mindenben megfelelő biztonsági kapcsolókat és szerelési anyagokat biztosítunk. Az installációs készlet a kábelen és a kábelezéshez szükséges szerelési anyagokon kívül mindent tartalmaz, amire a töltőkészülék üzembe helyezéséhez szükség lehet.

Az installációs készlet tartalma:

  • 1 db kombinált áram-védőkapcsoló (RCBO), 2 pol. / C32A (10kA) / 30 mA / ”A” típus, vagy 2 pol. / C16A (10kA) / 30 mA / ”A” típus, a töltőkészülék típusától függően;
  • 1 db falon kívüli műanyag elosztódoboz, 4 modul, IP65;
  • 2 db Ø 25 mm tömszelence a kábelek bevezetéséhez a műanyag elosztódobozba;
  • 4 db csavar és műa. tipli a műanyag elosztódoboz rögzítéséhez.
egy-fázisú installációs készlet autó töltőkhöz

A készülék felszerelését és elektromos bekötését kizárólag villanyszerelő végezheti!

Mivel eltérő előírások vonatkoznak az egy- illetve a háromfázisú töltőkre, mi is külön installációs készletet kínálunk az egy- és háromfázisú töltőkészülékeinkhez. (A háromfázisú töltőkhöz – a legmagasabb fokú érintésvédelem biztosítása érdekében – a szabvány speciális, ú.n. „B” típusú FI-relé használatát írja elő, ami egy meglehetősen drága eszköz.

Az egy-fázisú készülékekhez elegendő ú.n. „A” típusú FI-relét beépíteni.) Ezen kívül a túláram-védelem is az adott teljesítményű töltőkészülékhez illeszkedik – lehet 32A (egyfázisú töltő esetén), illetve 3 x 32A (három fázisú töltőkhöz).

Az egyfázisú installációs készlet tartalmazza a fenti védelmi eszközöket, valamint egy megfelelő méretű műanyag villanyszerelési dobozt a szükséges szerelvényekkel. Ezt arra az esetre, ha a kapcsolókat nem az ingatlan villamos elosztószekrényében, hanem a készülék közelében (külön dobozban) kívánja elhelyezni. Ezeken kívül a szereléshez már csak a megfelelő kábelre és kábelszerelvényekre (pl. kábelcsatorna, védőcső, stb.) van szükség.

Természetesen ezen installációs anyagok és biztonsági kapcsolók beszerzésével megbízhatja a töltőkészülék telepítését végző villanyszerelőt is. Ha az általa biztosított eszközök megfelelnek a telepítési segédlet és a vonatkozó szabvány előírásainak, akkor azok is nagy biztonsággal használhatók a szereléshez. A töltőkészülék napi használatát, megbízhatóságát nem fogják hátrányosan befolyásolni.