Installációs készlet 3 fázisú ViatorPower elektromos autó töltőhöz

98.700 Ft

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

Javasoljuk, hogy rendelje meg a töltőkészülék mellé a megfelelő installációs készletet. Készleteinkben a szabványnak megfelelő biztonsági kapcsolókat és szerelési anyagokat biztosítunk. Az installációs készlet a kábelen és a kábelezéshez szükséges szerelési anyagokon kívül mindent tartalmaz, amire a töltőkészülék üzembe helyezéséhez szükség lehet.

Kiürítés
Cikkszám: INST-xx-3 Kategória:

Leírás

Installációs készlet háromfázisú elektromos autó töltőkhöz

Installációs készlet: Az elektromos autó töltők telepítésének és az elektromos hálózatba történő bekötésének biztonsági követelményeit egy szabvány határozza meg. A szerelést végző villanyszerelőnek e szabvány előírásainak megfelelő érintésvédelmi és a túláram-védelmi eszközöket kell beépítenie a töltő áramkörébe a felszerelés helyén. Egy FI-relét, ami elsősorban az áramütéses balesetek ellen véd. Egy túláram-védelmet biztosító kismegszakítót ami a vagyonvédelmet biztosítja. A vonatkozó szabvány meghatározza ezen viszonylag széles körben használt villanyszerelési eszközök legfontosabb műszaki paramétereit is. (Ezek a technikai információk a ViatorPower készülékekhez mellékelt telepítési segédletben megtalálhatók.)

Ha biztos akar lenni abban, hogy a töltőkészülék szereléséhez a szabvány által előírt paraméterekkel rendelkező eszközöket használják, akkor javasoljuk, hogy rendelje meg a töltőkészülék mellé a megfelelő háromfázisú installációs készletet. Készleteinkben megbízható gyártóktól származó, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező és a szabvány előírásainak mindenben megfelelő biztonsági kapcsolókat és szerelési anyagokat biztosítunk. Az installációs készlet a kábelen és a kábelezéshez szükséges szerelési anyagokon kívül mindent tartalmaz, amire a töltőkészülék üzembe helyezéséhez szükség lehet.

Installációs készlet háromfázisú elektromos autó töltőhöz

A készlet tartalma:

 

1 db áram-védőkapcsoló (RCB), 4 pol./ 40 A (10 kA) / 30 mA / ”B” típus;
1 db kismegszakító (RCO), 4 pol./ C32 A (10 kA), vagy C16  A (10 kA), a töltőkészülék típusától függően;
4 db bekötő vezeték,
1 db falon kívüli műanyag elosztódoboz, 8 modul, IP65;
2 db Ø 25 mm tömszelence a kábelek bevezetéséhez a műanyag elosztódobozba;
4 db csavar és műa. tipli a műanyag elosztódoboz rögzítéséhez.

Mivel eltérő előírások vonatkoznak az egy- illetve a háromfázisú töltőkre, mi is külön installációs készletet kínálunk az egy- és háromfázisú töltőkészülékeinkhez. (A legmagasabb fokú érintésvédelem biztosítása érdekében – a szabvány speciális, ú.n. „B” típusú FI-relé használatát írja elő, ami egy meglehetősen drága eszköz. Az egyfázisú készülékekhez elegendő ú.n. „A” típusú FI-relét beépíteni.) Ezen kívül a túláram-védelem is az adott teljesítményű töltőkészülékhez illeszkedik – lehet 16 - 32 A (egyfázisú töltő esetén), illetve 3 x 16 és 3 x 32 A (három fázisú töltőkhöz).

Az installációs készlet tartalmazza a fenti védelmi eszközöket, valamint egy megfelelő méretű műanyag villanyszerelési dobozt a szükséges szerelvényekkel. Ezt arra az esetre, ha a kapcsolókat nem az ingatlan villamos elosztószekrényében, hanem a készülék közelében (külön dobozban) kívánja elhelyezni. Ezeken kívül a szereléshez már csak a megfelelő kábelre és kábelszerelvényekre (pl. kábelcsatorna, védőcső, stb.) van szükség.

Természetesen ezen installációs anyagok és biztonsági kapcsolók beszerzésével megbízhatja a töltőkészülék telepítését végző villanyszerelőt is. Ha az általa biztosított eszközök megfelelnek a telepítési segédlet és a vonatkozó szabvány előírásainak, akkor azok is nagy biztonsággal használhatók a szereléshez. A töltőkészülék napi használatát, megbízhatóságát nem fogják hátrányosan befolyásolni.

 

Amit az elektromos autók töltéséről tudni kell  >>>

További információk

Töltési max. teljesítmény

11 kW – 3 fázis – 16 A, 22 kW – 3 fázis – 32 A

Érdekelhetnek még…