Barion Pixel

3 fázisú töltőkábel Nissan elektromos autókhoz > 3 x 32 A ~ 22 kW

Az ajánlott töltőkábel segítségével tudja a hálózati töltőpontot elektromos autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez szeretne csatlakozni, amelyben nincs beépített töltőkábel, csak egy csatlakozó aljzat. Szükséges lehet egy ilyen kábelt beszerezni, mert a nyilvános töltőpontok jelentős részéhez csak ezzel tud hozzákapcsolódni.

99.700 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-3P-5-NIS Kategória:

3 FÁZISÚ TÖLTŐKÁBEL NISSAN ELETROMOS AUTÓKHOZ

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a Type2 töltőkábel segítségével kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

3 fázisú töltőkábel Nissan autókhoz:

  • Cikkszám: C32-2M2F-3P-5
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 3 fázis, 400 V AC
  • Áramerősség: max. 3 x 32 A
  • Maximális teljesítmény: 22 kW
Type2 töltőkábel Nissan LEAF

Az általunk ajánlott 3 fázisú Type2 töltőkábel 3 x 32 A áramerősségre méretezett. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!