Barion Pixel

Egyfázisú Type2 elektromos töltőkábel Nissan autókhoz > 32 A - 7,4 kW

Ennek az egyfázisú Type2 töltőkábel segítségével tudja a hálózati töltőpontot Nissan autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan töltőhelyhez szeretne kapcsolódni, amelyben nincs beépített töltőkábel, csak a szabványos csatlakozó aljzat.

92.600 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-1P-5-NIS Kategória:

Egyfázisú töltőkábel Nissan elektromos autók töltéséhez

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a – Type2-Type2 Nissan elektromos autókhoz ajánlott, Egyfázisú töltőkábel segítségével kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Nissan elektromos autók töltéséhez:

  • Cikkszám: C32-2M2F-1P-5
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 230 V AC
  • Áramerősség: max. 32 A
  • Névleges teljesítmény: 7,4 kW
Nissan Leaf-2019

Az általunk ajánlott – Type2-Type2 Nissan elektromos autókhoz ajánlott egyfázisú töltőkábel 32 A áramerősségre méretezett töltőkábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 kábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű akár nagyobb kapacitású (32 amperes Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell.

A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!