Type2-Type1 töltőkábel elektromos autók gyors töltéséhez – 16 / 32 A – 3,7 / 7,4 kW

75.900 Ft

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

A Type2-Type1 töltőkábel segítségével tudja a töltőkészüléket autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön töltőkábelt kell használnia.

Törlés
Cikkszám: Cxx-2M1F-1P-5 Kategória: Címke:

Leírás

Annak, aki Type1 csatlakozású elektromos autóval rendelkezik mindenképpen ajánlott egy ilyen Type2-Type1 töltőkábel beszerezése, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt. Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni.

A Type2-Type1 töltőkábel csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövidtávon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Az általunk ajánlott Type2-Type1 töltőkábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre tetszőleges hosszú kábelt tudunk küldeni.

Műszaki adatok:

Cikkszám: Cxx-2M1F-1P-5
Funkció: EV töltőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type1
Hálózat: 1 fázis, 230 V
Áramerősség: max. 16 / 32 A

A töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2-Type1 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek.

Többek között a következő típusokhoz ajánljuk: Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Ford C-Max Energi, Ford Focus EV, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mia Electric, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Renault Kangoo ZE EV, Tesla Roadster, Toyota Prius (2012).

További információk

Töltési max. teljesítmény

3,7 kW – 1 fázis – 16 A, 7,4 kW – 1 fázis – 32 A

Érdekelhetnek még…