Type2 töltőkábel Kia Niro EV elektromos autók gyors töltéséhez – 32 A – 7,4 kW

69.500 Ft

Elektromos autó Type2 töltőkábel segítségével tudja a gyorstöltőt autója töltőbemenetére csatlakoztatni. Ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat, akkor egy külön töltőkábelt kell használnia. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik érdemes egy ilyen kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez ezzel tud hozzákapcsolódni.

Cikkszám: C32-2M2F-1P-5-KNE Kategóriák: , Címke:

Leírás

Type2 töltőkábel Kia Niro EV elektromos autókhoz - 32 A - 7,4 kW

A töltőpontok csatlakozója hazánkban és egész Európában szabványos, így ugyanaz a ViatorPower - Type2 töltőkábel Kia Niro EV - kábelkészlet kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Cikkszám: C32-2M2F-1P-5
Funkció: EV töltőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 1 fázis, 230 V AC
Áramerősség: max. 32 A
Névleges teljesítmény: 7,4 kW

Az általunk ajánlott Type2 töltőkábel Kia Niro EV - kábelkészlet, egyfázisú, 32 A maximális áramerősségre méretezett gyorstöltő kábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve. A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Az egyfázisú, 32 A áramerősségre, 7,4 kW teljesítményre méretezett Type2-Type2 töltőkábelt (többek között) a további elektromos autókhoz is javasoljuk: Ford Focus Electric, Hyundai Ioniq Electric, Hyundai Kona Electric, Nissan Leaf.

Érdekelhetnek még…