Barion Pixel
Type2 töltőkábel elektromos autókhoz

Töltőkábelek elektromos autókhoz

Feltétlenül olvassa végig ezt a tájékoztatót, mielőtt először használatba veszi a töltőkábelt!

Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket!

• A megfelelő elektromos autó töltőkábel az egyik legfontosabb tartozéka minden elektromos autónak. Az elektromos- és plug-in-hybrid autók csomagtartójában mindig kell lennie egy, az adott jármű töltéséhez optimális kábelnek, amellyel a töltőpontokhoz lehet csatlakoztatni az autót.

• A ViatorPower valamennyi Európában forgalomban lévő elektromos járműhöz kínál megfelelő elektromos autó töltőkábelt – egy- és háromfázisú, 16 A, 32 A, 3 x 16 A és 3 x 32 A töltőáramra méretezett kiviteleket.

• Az elektromos autó töltőkábel standard hossza 5 m, de igény esetén más hosszúságban is tudunk töltőkábeleket biztosítani.

• A töltőkábeleknél az elsődleges prioritás a felhasználók és az elektromos jármű biztonsága. Töltőkábeleink megfelelnek valamennyi vonatkozó európai és hazai szabványnak.

• Az olaj- benzin-, sav-, lúg- és lángálló kábelek vízmentesen zárt töltőcsatlakozókkal szereltek.

• A töltőkábel extrém hőmérsékleten is megőrzi  a flexibilitást és megfelel a szigorú RoHS környezetvédelmi előírásoknak is.

• A ViatorPower elektromos autó töltőkábel különlegessége az a csatlakozókba épített hőérzékelő elem, amely a kábel veszélyes túlmelegedése esetén automatikusan lecsökkenti a töltőáramot, megelőzve ezzel egy esetleg tűzveszélyes helyzet kialakulását.

A töltőkről

A fali- és a nyilvános töltők általában kétféle módon csatlakoztathatók az autóhoz. A fix kábeles változatok esetében a töltőkábel egyik vége fixen (nem oldható módon) be van kötve a töltőpontba, a másik végére pedig az autó töltőbemenetéhez illeszkedő csatlakozó van szerelve. Ezt kell az autóba bedugni. Használata nagyon egyszerű, pillanatok alatt lehet a járműhöz (vagy a járműről) (le)csatlakoztatni.

A másik – ú.n. csatlakozós – megoldás esetén a töltőponton egy csatlakozó alzat van, amihez külön töltőkábel kell használni. Ennek egyik végén olyan csatlakozó van, ami illeszkedik a töltőponton lévő aljzatba, a másik végén pedig olyan, ami az autó töltőbemenetéhez passzol.

Az elektromos- és plug-in-hybrid autók csomagtartójában mindig kell lennie egy, az adott jármű töltéséhez optimális kábelnek, amellyel a töltőpontokhoz lehet csatlakoztatni az autót. A töltőpontok aljzatai egész Európában szabványosak, így ugyanazzal a kábellel bármely nyilvános váltóáramú töltőhöz lehet csatlakozni itthon és külföldön egyaránt.

A kábelekről

A elektromos autó töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó, minőségi töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek! A ViatorPower töltőkábelek különlegessége egy, a csatlakozókba épített hőérzékelő elem, amely a kábel veszélyes túlmelegedése esetén automatikusan lecsökkenti a töltőáramot, megelőzve ezzel egy esetleg tűzveszélyes helyzet kialakulását.

A kábelek csatlakozóiba egy ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék és az autó azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni.

Töltőkábel típusok

A töltésre szolgáló kábelek speciális csatlakozókkal kapcsolódnak a járművek töltőbemeneteire. Az elektromos autókba jelenleg kétféle csatlakozót építenek be, az ú.n. Type 1, vagy Type 2 csatlakozót. Mindig az elektromos jármű gyártójának döntése, hogy melyik szabvány szerinti AC töltőcsatlakozót használja.

Az ú.n. SAE J1772 szabvány szerinti csatlakozónak összesen 5 kontaktusa van – három vastag a nagy áramú töltéshez (fázis – L, nulla – N és védőföld – PE) valamint két vékonyabb kontaktus a Control Pilot – CP és a Proximity Pilot – PP számára. Ezt a csatlakozót Type 1 csatlakozónak nevezik.

A csatlakozó felső részén egy billenő horgos akasztó is van, ami rögzíti az aljzatban a csatlakozót és megakadályozza annak kicsúszását. Ez a zár egyben egy, a csatlakozóba beépített kapcsolót is működtet. Így ha valaki töltés közben mégis kihúzná az aljzatból a csatlakozót (ehhez le kell nyomnia a billenő zárszerkezetet), akkor a beépített kapcsoló bontja az áramkört és a vezérlő azonnal lekapcsolja a kábelről a töltőáramot.

Elektromos autó töltőkábel
Type 1 (vagy SAE J1772) töltőcsatlakozó

A Type 1 csatlakozót – mivel összesen 3 nagyáramú kontaktussal rendelkezik – általában csak 1 fázisú AC töltésre használják.

Elektromos autó töltőkábel
Type 2 (vagy IEC 62196) csatlakozó

A Type 2 (vagy IEC 62196 szabvány szerinti) csatlakozó öt nagyáramú kontaktussal rendelkezik a két (CP és PP) segédkontaktus mellett. Ezért ez a csatlakozó nagyobb teljesítményű, 3 fázisú AC töltésre is használható – de csak abban az esetben, ha kábel és az autó fedélzeti töltője is 3 fázisú.

Ennél a csatlakozó-típusnál a rögzítést egy, az aljzatba épített, mágneses, vagy motoros működtetésű reteszelő zár-stift biztosítja, ami lehetetlenné teszi a csatlakozó kihúzását az aljzatból töltés közben. (Főleg motoros működtetésű zárszerkezeteknél áramkimaradás esetén előfordulhat, hogy a zár-stift nem nyílik ki. Ilyenkor ne rángassa, erőltesse a kábel kihúzását – úgysem fog sikerülni – hanem hívja a töltő üzemeltetőjét, aki manuálisan tudja nyitni a zárat. A zár akkor is kinyílik, amint a hálózati feszültség visszatér.)

Figyelem!

Töltőkészülék és az elektromos autó töltőkábel vásárlása előtt mindig ellenőrizni kell, hogy az adott autó-típushoz milyen csatlakozóval szerelt kábelt kell használni. Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót, hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes!

Az európai töltőpontokba mindig szabványos Type2 csatlakozó aljzatot építenek. Így – függetlenül attól, hogy a jármű felőli oldalon Type1, vagy Type2 csatlakozó van-e, a töltő felőli oldalon mindig csak Type2 csatlakozó lehet.

Ennek megfelelően kétféle töltőkábel létezik: az ú.n. Type2 > Type1, vagy a Type2 > Type2 típusú elektromos autó töltőkábel. Ez azt jelenti, hogy az egyik (a töltőpont felőli) oldalon mindig Type2, míg az autó felőli oldalon – a jármű típusától függően – Type1, vagy Type2 csatlakozó van szerelve.

Type2 csatlakozó aljzat a ViatorPower töltőponton és egy elektromos autóban.

A töltő- és jármű felőli oldalt még a Type2 > Type2 típusú elektromos autó töltőkábel esetében sem lehet felcserélni. A töltőpont felőli oldalon ugyanis mindig „apa”, a jármű felőli oldalon pedig „anya” típusú csatlakozó van.

Type2 > Type1 és Type2 > Type2 töltőkábelek

A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból célszerű kihúzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek. Arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell.

Ha az elektromos autó töltőkábel szigetelése megsérül, vagy a csatlakozó műanyag háza megreped, eltörik, akkor semmilyen körülmények között ne használja. A sérült kábelt és/vagy csatlakozót ki kell cserélni – tilos azt ragasztgatni, toldozgatni, mert ez életveszélyes lehet!

Bízunk benne, hogy a töltőkábel hosszú időn át fogja Önt szolgálni és felvillanyozza autóját – mindig gyorsan és biztonságosan!