Barion Pixel

e-Bike fali töltőpont elektromos kerékpárokhoz > 1 - 3 fázis > 18 A > 3 x 6 A.

e-Bike töltőpont elektromos kerékpárokhoz és könnyű-járművek töltéséhez ajánlott fali csatlakozó készülék. Az e-kerékpárok, robogók és elektromos rokkantkocsik, stb. szabványos, ú.n. „Shuko” csatlakozó aljzatot használnak. A ViatorPower e-Bike egy olyan hálózati csatlakozó pont, amely mindenben megfelel az érintésvédelmi előírásoknak és biztosítja az ilyen töltőt használóknak az előírt és elvárt biztonságot.

94.280 Ft

Cikkszám: EST-x-x-EBK Kategória: Címke

e-Bike töltőpont elektromos kerékpárokhoz

Az e-Bike töltőpont egy olyan elektromos három konnektoros csatlakozó pont, amelyhez az elektromos kerékpárok, robogók, scooterek, elektromos rokkantkocsik töltőit csatlakoztathatja és feltöltheti ezen járművek akkumulátorait. A készülék a járműnek a 230V-os elektromos hálózatról való töltése során biztosítja a legmagasabb fokú biztonságot – túláram- és áramütés elleni védelmet – valamint a megbízható töltést a kerékpár, vagy egyéb elektromos könnyű jármű számára.

Csatlakozók

Az e-bike töltőpont egyszerre három olyan bel- és kültéren egyaránt használható 230 V AC / max. 6 A (3 x 1,4 kW teljesítményű) csatlakozó aljzatot biztosít, amelyek mindegyikéhez egy kombinált áram-védőkapcsoló csatlakozik, azok egymástól teljesen függetlenül használhatók töltésre.

A kimenetek mindegyikére egyenként max. 6 A áramfogyasztású készülék csatlakoztatható, ami elegendő a legtöbb forgalomban lévő elektromos könnyű-jármű töltéséhez.

Műszaki adatok:

  1. Névleges feszültség: 400 V AC (3 fázis), vagy 230 V AC (1 fázis) *
  2. Névleges áramerősség: max. 3 x 6 A, vagy max. 18 A (3 felé elosztva) *
  3. Túláram- és áramütés elleni védelem: Beépített kombinált áram-védőkapcsoló, 3 x C6A / 30 mA, AC típ.
  4. Csatlakozó: 3 db ’Shuko’ csatlakozó aljzat, egyenként max. 250 V/ 16 A, oldalsó védő-érintkezős, csapófedeles
  5. IP védettség: IP54 (Por behatolása ellen korlátozottan védett / védett minden irányból érkező fröcskölő víz ellen)
  6. Érintésvédelem: II. érintésvédelmi osztály (csak védőföldeléssel rendelkező hálózatba kapcsolható)
  7. Működési hőmérséklet: – 20 … + 50 ºC
  8. Méretek: kb. 300 x 230 x 115 mm
  9. Jótállás: 2 év         * Típustól függően:

A készülék elérhető 6 A-es, egy csatlakozó pontos változatokban is > Típusszáma: EST-6-1-EBK-x/M.

e-bike 3 fázisú fali
Az EST-6-3-EBK típusszámú készülék 3 fázisú, 3 x 6 A. Illetve az EST-18-1-EBK típusszámú készülék 1 fázisú, 1 x 18 A (három kimeneten 3 x 6 A-re elosztva).

A készülék felszerelését és elektromos bekötését kizárólag villanyszerelő végezheti!

Ha a csatlakoztatott e-bike áramfelvétele nagyobb, mint 6 A, akkor az adott kimenethez (csatlakozó aljzathoz) tartozó túláramvédelmi kapcsoló lekapcsolja azt a hálózatról. Ezzel megelőzhető, hogy a készülékről nagy teljesítményű fogyasztókat (pl. nagyteljesítményű elektromos autó töltőket) üzemeltessenek.
Az e-Bike töltőpont elektromos kerékpárokhoz  ajánlott készülék függőleges (fal)felületre szerelhető fel, célszerűen ott, ahol ezek a járművek parkolni tudnak, leállíthatók, bel- és kültéren egyaránt. Az e-bike töltőpont egy robusztus, ütésálló, ABS dobozban került elhelyezésre, amelynek védettsége és mechanikai tulajdonságai lehetővé teszik mind a beltéri, mind a kültéri elhelyezést. A készülék IP54 védettségű.
Kombinált áram-védőkapcsoló
A kombinált áram-védőkapcsolók egy felnyitható kezelőablak mögött kerültek elhelyezésre, biztosítva a könnyű kezelhetőséget és hozzáférést. A készüléket függőleges (fal)felületre lehet négy csavarral rögzíteni a készülékházon erre a célra kialakított furatokon keresztül.
Soha ne csatlakoztassa a jármű töltőjét, vagy más fogyasztót a készülékhez hosszabbítón és/vagy elosztón keresztül, mert ebben az esetben a készülék életvédelmi áram-védő kapcsolója nem biztos, hogy megfelelően fog működni!