Barion Pixel

Type2 töltőkábel Tesla elektromos autók 3 fázisú töltéséhez > 32 A ~ 22 kW

A töltőkábel segítségével tudja a hálózati gyorstöltőt autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan töltőponthoz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik érdemes egy ilyen kábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez ezzel tud hozzákapcsolódni.

99.700 Ft

Cikkszám: C32-2M2F-3P-5-TM Kategória: Címke

ELEKTROMOS AUTÓ TYPE2 TÖLTŐKÁBEL TESLA AUTÓKHOZ: 22 KW.

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanaz a – Type2-Type2 töltőkábel Tesla – készlet kapcsolódhat bármely töltőponthoz belföldön és külföldön egyaránt. Felhívjuk a figyelmét hogy a töltőkábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet, ezért a kábelek nagyon fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben akár elolvadhat és kigyulladhat.

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt kábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

Műszaki adatok:

  • Cikkszám: C32-2M2F-3P-5
  • Funkció: Elektromos autó töltőkábel
  • Méret: 5 m
  • Csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 3 fázis, 400 V AC
  • Áramerősség: max. 32 A
  • Névleges teljesítmény: 22 kW
Type2 töltőkábel Tesla

Az általunk ajánlott – Type2-Type2 töltőkábel Tesla – szett, 3 fázisú, 32 A áramerősségre méretezett töltőkábel. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre hosszabb kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes Type2-Type2) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Ajánljuk további figyelmébe:

3 fázisú töltőpont Citroën autókhoz
3 fázisú elektromos fali töltőpont Tesla autókhoz > 3 x 16 A - 11 kW
egyfázisú fali töltőpont Ford
3 fázisú fali elektromos töltőpont Tesla autókhoz > 3 x 16 A - 11 kW
3 fázisú elektromos töltőpont
3 fázisú fali töltőpont Tesla elektromos autóhoz > 3 x 32 A - 22 kW
egyfázisú fali töltőpont Ford
3 fázisú fali töltőpont Tesla elektromos autókhoz > 3 x 32 A - 22 kW