Elektromos autó Type1-Type2 töltőkábel Citroën autók gyors töltéséhez ~ 3,7 kW

75.900 Ft

Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

A töltőkábel segítségével tudja a töltőpontot elektromos autója bemenetére csatlakoztatni, ha olyan töltőhöz akar csatlakozni, amelyben nincs beépített kábel, csak egy csatlakozó aljzat. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy ilyen töltőkábelt beszereznie.

Cikkszám: C16-2M1F-1P-5-CTR Kategóriák: , Címke:

Leírás

Elektromos autó Type2-Type1 töltőkábel Citroen autókhoz: 16 A - 3,7 kW.

Type2-Type1 töltőkábel Citroen autóhoz történő vásárlása előtt mindig ellenőrizni kell, hogy az adott elektromos autóhoz milyen csatlakozóval szerelt kábelt lehet használni. A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a kábellel bármely töltőponthoz kapcsolódhat autójával belföldön és külföldön egyaránt.

A Type2-Type1 töltőkábel csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a gyorstöltő készülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a gyorstöltő kábel méretezve van. Ezért a töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját.

Cikkszám: C16-2M1F-1P-5
Funkció: EV töltőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type1
Hálózat: 1 fázis, 230V
Áramerősség: max. 16 A
Névleges teljesítmény: 3,7 kW

Az általunk ajánlott Type2-Type1 töltőkábel 16 A áramerősségre méretezett. A kábel hossza 5 m, egyedi megrendelésre 10 m hosszú kábelt is tudunk szállítani. A gyorstöltő kábelen nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a Type2-Type1 töltőkábel fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra van méretezve.

Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben megolvadhat és kigyulladhat. Ezért nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó töltőkábelt használjon.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez! Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell.

A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Többek között a következő autótípusokhoz tudja használni: Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Ford C-Max Energi, Ford Focus EV, Kia Soul EV, Mercedes Vito e-Cell Van, Mia Electric, Mitsubishi i-Miev, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Nissan eNV200, Opel Ampera, Peugeot iON, Renault Fluence ZE EV, Renault Kangoo ZE EV, Tesla Roadster, Toyota Prius PHEV.

Érdekelhetnek még…