Barion Pixel

E-Start hálózati csatlakozó elektromos autók hordozható töltőjéhez, 16 A-es kombinált áramvédő kapcsolóval

Hálózati csatlakozó hibrid és elektromos autó aktív kábeles, hordozható töltőjéhez. Beépített kombinált áramütés és túláram elleni védelem. Ez nem töltőkészülék, hanem biztonságos, 230 V-os, 16 A -es elektromos hálózati csatlakozás, amelyhez a hálózati konnektorról működő töltőit csatlakoztatni lehet. A biztosítja töltőjének az előírt biztonságot, a túláram- és áramütés elleni védelmet.

48.460 Ft

Cikkszám: EST-16 Kategóriák ,

Fali hálózati csatlakozó elektromos és hibrid autókhoz

Az elektromos járművek 230 V-os, konnektoros töltői általában az elektromos járművek gyári tartozékai. Ezek a töltéshez szabványos háztartási konnektort (ú.n. „Schuko” csatlakozó aljzatot) használnak. A szabvány előírja, hogy e töltők esetében a töltésre használt hálózat rendelkezzen érintésvédelmi áram-védőkapcsolóval. Az EST-16-1 nem töltőkészülék. A készülék egy olyan hálózati csatlakozó, amely mindenben megfelel az érintésvédelmi előírásoknak, és biztosítja az ilyen töltőt használó elektromos járművek tulajdonosainak az előírt és elvárt biztonságot, baleset-, élet- és vagyonvédelmet.

Az EST-16-1 egy olyan elektromos csatlakozó pont, amelyhez az elektromos és plug-in-hybrid autókhoz gyárilag mellékelt, hagyományos hálózati konnektorról működő töltőit csatlakoztathatja. A készülék a 230 V-os elektromos hálózatról való töltése során biztosítja a vonatkozó szabvány által előírt baleset és áramütés elleni védelmet, valamint a megbízható töltést autója számára. A készülékbe opcionálisan rendelhet fogyasztásmérőt is, amelynek segítségével nyomon követheti elektromos járműve energiafogyasztását is. A készülék függőleges (fal)felületre szerelhető fel, célszerűen ott, ahol járműve parkolni szokott – garázsban, beállóban, parkolóhelyen – bel- és kültéren egyaránt.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a készülék telepítését és szerelését kizárólag szakképzett villanyszerelő végezheti!

Bízunk benne, hogy a készülék hosszú távon hozzásegíti Önt ahhoz, hogy élvezze az elektromos autózás örömét és mindig elegendő energia álljon rendelkezésére ahhoz, hogy biztonságosan elérje a kitűzött célját.

Töltse elektromos autóját biztonságosan és megbízhatóan!

 Használjon professzionális elektromos csatlakozót autója aktív kábeles töltőjéhez! Az elektromos autók konnektoros töltőit csak megfelelő elektromos csatlakozó aljzatról szabad üzemeltetni. Olyan konnektorról, amely:

 • Biztonságosan és hosszú távon is elbírja az autó töltő által felvett, viszonylag nagy áramerősséget.
 • Megfelelő védőföldeléssel rendelkezik.
 • A szabvány által előírt túláram- és áram-védőkapcsoló (FI-relé) védi a használó személyeket.

Ez a készülék önmagában nem töltő, hanem olyan biztonságos elektromos hálózati csatlakozás, amelyhez az elektromos és plug-in-hybrid autók gyári, konnektorról működő töltőit csatlakoztatni lehet. A készülék a töltés során biztosítja az előírt biztonságot, a túláram- és áramütés elleni védelmet. A készülék csak az elektromos hálózatba fixen bekötve használható. Konnektorról üzemeltetni tilos! A készülék egy olyan bel- és kültéren egyaránt használható 230 VAC / max.16 A robusztus ipari csatlakozó aljzatot biztosít, amely egy kombinált áram-védőkapcsolót, valamint opcionálisan egy fogyasztásmérőt (almérőt) tartalmaz.

Műszaki adatok:

 • Cikkszám: EST-16-1
 • Bemenet: 230 V, 16 A (min. 3 x 2,5 mm2 réz-vezető) fix bekötésű kábel Ø 20 mm tömítő szelence
 • Kimenet: 230 V, max. 16 A, „Schuko” csatlakozó aljzat oldal-érintkezős védőföldeléssel
 • Védelem: C16 A, 30 mA, „A” típusú kombinált áram-védőkapcsoló (RCBO)
 • Fogyasztásmérés: opcionálisan rendelhető, fogyasztásmérő (EST-16-1-M)
 • Készülékház: ABS, ipari csatlakozó doboz, UV-álló, IK08
 • Védettség: IP54 (bel- és kültéren egyaránt felszerelhető)
 • Működési hőmérséklet: – 20 … + 70 ºC
 • Méretek: 230 x 130 x 105 mm
 • Tömeg: kb. 2 kg
 • Jótállás: 2 év.

Fali hálózati csatlakozó elektromos és hibrid autókhoz

A készülék szerelése, telepítése során mindig az előírásoknak megfelelő kapcsolóeszközöket és a specifikációnak, illetve a névleges feszültségnek és áramnak megfelelő kábeleket kell alkalmazni! Az áram alatt lévő készülékek alkatrészeinek érintése baleset- és életveszélyes és komoly
anyagi károkat is okozhat. Szerelés előtt mindig áramtalanítani kell a készüléket és a hálózatot és fokozottan figyelni az érintésvédelmi és balesetvédelmi előírások betartására.

A csatlakozó készülékbe egy kombinált áram-védőkapcsoló van beépítve, amely túláram- és áramütés elleni védelmet biztosít. Automatikusan lekapcsolja az áramot a robusztus, ipari kivitelű konnektorról, ha valaki véletlenül érintkezésbe kerül a hálózati feszültséggel. Ha bármilyen okból a megengedett 16 ampernél nagyobb az áramterhelés a konnektoron (pl. zárlat keletkezik), a készülék akkor is automatikusan lekapcsol.

A hálózati csatlakozó készülékek felszerelését és bekötését kizárólag villanyszerelő végezheti!

A termékbe opcióként rendelhet digitális fogyasztásmérőt is. Ennek segítségével járműve energiafogyasztását követheti nyomon és abban is segít, ha a felhasznált elektromos áram költségét szeretné pontosan elszámolni. Az eSTART készülékbe opcionálisan beépített fogyasztásmérő a csatlakozó aljzatról felhasznált elektromos energia mennyiségét méri (függetlenül attól, hogy azt járműve töltésére, vagy más elektromos fogyasztó működtetésére használta). A kijelzett érték kWh-ban mutatja a felhasznált energiamennyiséget.

A készülék egy ütésálló, ABS műanyag házának védettsége (IP54) és mechanikai tulajdonságai lehetővé teszik mind a beltéri, mind a kültéri elhelyezést. A kombinált áram-védőkapcsoló és a fogyasztásmérő egy felnyitható kezelőablak mögött kerültek elhelyezésre, biztosítva a könnyű kezelhetőséget. A készüléket függőleges (fal)felületre lehet négy csavarral rögzíteni a készülékházon erre a célra kialakított furatokon keresztül.

Magyar termék

Fali hálózati csatlakozó elektromos autókhoz

A készülék csatlakozójába elsősorban az elektromos jármű töltőjét  csatlakoztassa, de más (max. 16 A áramfelvételű) fogyasztót is használhat innen (pl. porszívó, szerelőlámpa, stb.). Vegye figyelembe, hogy a fogyasztásmérő minden, a készülékről történő áramfogyasztást mérni fog. A csatlakozó csapófedelét felemelve bedughatja a töltő (vagy más fogyasztó) csatlakozóját a konnektorba (csak oldalsó védőföld érintkezővel ellátott csatlakozókat) és máris használni tudja azt. Soha ne csatlakoztassa a jármű töltőjét, vagy más fogyasztót a készülékhez hosszabbítón és / vagy elosztón keresztül, mert ebben az esetben a készülék életvédelmi áram-védő kapcsolója nem biztos, hogy megfelelően fog működni! A készülék csak akkor használható, ha a kombinált áram-védőkapcsoló be van kapcsolva (a billenő kapcsoló felfelé áll). A csatlakozót ennek lekapcsolásával tudja szükség esetén áramtalanítani. (Ha ezt különös ok nem indokolja, akkor folyamatosan felkapcsolva tarthatja.)

Ha olyan fogyasztót próbál használni a készülékről, amelynek áramfelvétele meghaladja a maximálisan megengedett 16 Ampert, akkor a kapcsoló automatikusan kiold (lekapcsol). Ebben az esetben csak akkor tudja azt visszakapcsolni, ha ezt a fogyasztót kihúzta a konnektorból. Ha olyan helyzet áll elő, hogy a hibaáram 30 mA-nál nagyobb, akkor az áramvédő-kapcsoló szintén azonnal kiold. Ez a legfontosabb életvédelmi megoldása a készüléknek

A ViatorPower e-start, hazai gyártású, az egyik legjobb ár / érték aránnyal rendelkező ilyen készülékek a piacon. Korszerű, megbízható és biztonságos készülék, amely valamennyi vonatkozó szabványnak megfelel. Egyszerűen és gyorsan üzembe lehet helyezni. Tetszetős dizájnnal rendelkezik. A készüléket rövid határidővel – raktárról, vagy néhány munkanapon belül – díjmentesen, futárszolgálattal szállítjuk ki bármely magyarországi címre. A készülékre 2 év jótállást biztosítunk.