Barion Pixel

E-Start hálózati csatlakozó hibrid és elektromos autók 16 A-es hordozható töltőjéhez, fogyasztásmérővel

Fali hálózati töltő csatlakozó, hibrid és elektromos autók aktív kábeles hordozható töltőjéhez. Beépített fogyasztás mérővel és kombinált áramütés és túláram elleni védelemmel. Ez nem töltőkészülék, hanem biztonságos, 230 V-os, 16 A -es elektromos hálózati csatlakozás, amelyhez a hálózati konnektorról működő töltőit csatlakoztatni lehet. A biztosítja töltőjének az előírt biztonságot és védelmet.

59.480 Ft

Cikkszám: EST-16-1M Kategóriák ,

Hálózati töltő csatlakozó elektromos és hibrid autókhoz

Az elektromos járművek 230 V-os, konnektoros töltői általában az elektromos járművek gyári tartozékai. Ezek a töltéshez szabványos háztartási konnektort (ú.n. „Schuko” csatlakozó aljzatot) használnak. A szabvány előírja, hogy e töltők esetében a töltésre használt hálózat rendelkezzen érintésvédelmi áram-védőkapcsolóval. Az EST-16-1 nem töltőkészülék. A készülék egy olyan hálózati csatlakozó, amely mindenben megfelel az érintésvédelmi előírásoknak, és biztosítja az ilyen töltőt használó elektromos járművek tulajdonosainak az előírt és elvárt biztonságot, baleset-, élet- és vagyonvédelmet.

Az EST-16-1 egy olyan elektromos csatlakozó pont, amelyhez az elektromos és plug-in-hybrid autókhoz gyárilag mellékelt, hagyományos hálózati konnektorról működő töltőit csatlakoztathatja. A készülék a 230 V-os elektromos hálózatról való töltése során biztosítja a vonatkozó szabvány által előírt baleset és áramütés elleni védelmet, valamint a megbízható töltést autója számára. A készülékbe opcionálisan rendelhet fogyasztásmérőt is, amelynek segítségével nyomon követheti elektromos járműve energiafogyasztását is. A készülék függőleges (fal)felületre szerelhető fel, célszerűen ott, ahol járműve parkolni szokott – garázsban, beállóban, parkolóhelyen – bel- és kültéren egyaránt.

A hálózati csatlakozó készülékek felszerelését és bekötését kizárólag villanyszerelő végezheti!

Töltse elektromos autóját biztonságosan és megbízhatóan! Használjon professzionális elektromos csatlakozót autója aktív kábeles töltőjéhez! Az elektromos autók konnektoros töltőit csak megfelelő elektromos csatlakozó aljzatról szabad üzemeltetni. Olyan konnektorról, amely:

 • Biztonságosan és hosszú távon is elbírja az autó töltő által felvett, viszonylag nagy áramerősséget.
 • Megfelelő védőföldeléssel rendelkezik.
 • A szabvány által előírt túláram- és áram-védőkapcsoló (FI-relé) védi a használó személyeket.

Ez a készülék önmagában nem töltő, hanem olyan biztonságos elektromos hálózati csatlakozás, amelyhez az elektromos és plug-in-hybrid autók gyári, konnektorról működő töltőit csatlakoztatni lehet. A készülék a töltés során biztosítja az előírt biztonságot, a túláram- és áramütés elleni védelmet. A készülék csak az elektromos hálózatba fixen bekötve használható. Konnektorról üzemeltetni tilos! A készülék egy olyan bel- és kültéren egyaránt használható 230 VAC / max.16 A robusztus ipari csatlakozó aljzatot biztosít, amely egy kombinált áram-védőkapcsolót, valamint fogyasztásmérőt tartalmaz.

Műszaki adatok:

 • Cikkszám: EST-16-1-M
 • Bemenet: 230 V, 16 A (min. 3 x 2,5 mm2 réz-vezető) fix bekötésű kábel Ø 20 mm tömítő szelence
 • Kimenet: 230 V, max. 16 A, „Schuko” csatlakozó aljzat oldal-érintkezős védőföldeléssel
 • Védelem: C16 A, 30 mA, „A” típusú kombinált áram-védőkapcsoló (RCBO)
 • Fogyasztásmérés: beépített egyfázisú, digitális fogyasztásmérő
 • Készülékház: ABS, ipari csatlakozó doboz, UV-álló, IK08
 • Védettség: IP54 (bel- és kültéren egyaránt felszerelhető)
 • Működési hőmérséklet: – 20 … + 70 ºC
 • Méretek: 230 x 130 x 105 mm
 • Tömeg: kb. 2 kg
 • Jótállás: 2 év.

Hálózati töltő csatlakozó elektromos autókhoz:

Beépített digitális fogyasztásmérő:
ViatorPower e-start-32 hálózati csatlakozó

A csatlakozó készülékbe egy kombinált áram-védőkapcsoló van beépítve, amely túláram- és áramütés elleni védelmet biztosít. Automatikusan lekapcsolja az áramot a robusztus, ipari kivitelű konnektorról, ha valaki véletlenül érintkezésbe kerül a hálózati feszültséggel. Ha bármilyen okból a megengedett 16 ampernél nagyobb az áramterhelés a konnektoron (pl. zárlat keletkezik), a készülék akkor is automatikusan lekapcsol. Az áram-védőkapcsoló biztonságos működését bármikor ellenőrizheti a rajta lévő „teszt” nyomógomb megnyomásával.

A fogyasztásmérő működése

A termékben megtalálható a digitális fogyasztásmérőt is. Ennek segítségével járműve energiafogyasztását követheti nyomon és abban is segít, ha a felhasznált elektromos áram költségét szeretné pontosan elszámolni. A készülékbe épített fogyasztásmérő a csatlakozó aljzatról felhasznált elektromos energia mennyiségét méri, függetlenül attól, hogy azt járműve töltésére, vagy más elektromos fogyasztó működtetésére használta. A kijelzett érték kWh-ban mutatja a felhasznált energiamennyiséget. Ha a jármű töltésének megkezdésekor, majd befejezésekor is leolvassa a fogyasztásmérő állását, akkor a két érték különbsége pontosan megmutatja mennyi elektromos energiát használt fel a jármű töltéséhez. A fogyasztásmérő  elektromos impulzusokkal is jelzi a felhasznált energiamennyiséget (a fogyasztásmérő LED kijelzőjének villogása jelzi a mérőimpulzusokat).

Magyar termék

Hálózati töltő csatlakozó elektromos autókhoz

A készülék csatlakozójába elsősorban az elektromos jármű töltőjét csatlakoztassa, de más (max. 16 A áramfelvételű) fogyasztót is használhat innen (pl. porszívó, szerelőlámpa, stb.). Vegye figyelembe, hogy a fogyasztásmérő minden, a készülékről történő áramfogyasztást mérni fog. A csatlakozó csapófedelét felemelve bedughatja a töltő (vagy más fogyasztó) csatlakozóját a konnektorba (csak oldalsó védőföld érintkezővel ellátott csatlakozókat) és máris használni tudja azt. Soha ne csatlakoztassa a jármű töltőjét, vagy más fogyasztót a készülékhez hosszabbítón és / vagy elosztón keresztül, mert ebben az esetben a készülék életvédelmi áram-védő kapcsolója nem biztos, hogy megfelelően fog működni!

A készülék csak akkor használható, ha a kombinált áram-védőkapcsoló be van kapcsolva (a billenő kapcsoló felfelé áll). A csatlakozót ennek lekapcsolásával tudja szükség esetén áramtalanítani. (Ha ezt különös ok nem indokolja, akkor folyamatosan felkapcsolva tarthatja.) Ha olyan fogyasztót próbál használni a készülékről, amelynek áramfelvétele meghaladja a maximálisan megengedett 16 Ampert, akkor a kapcsoló automatikusan kiold (lekapcsol). Ebben az esetben csak akkor tudja azt visszakapcsolni, ha ezt a fogyasztót kihúzta a konnektorból. Ha olyan helyzet áll elő, hogy a hibaáram 30 mA-nál nagyobb, akkor az áramvédő-kapcsoló szintén azonnal kiold. Ez a legfontosabb életvédelmi megoldása a készüléknek

A ViatorPower e-start, hazai gyártású, az egyik legjobb ár / érték aránnyal rendelkező ilyen készülékek a piacon. Korszerű, megbízható és biztonságos készülék, amely valamennyi vonatkozó szabványnak megfelel. Egyszerűen és gyorsan üzembe lehet helyezni. Tetszetős dizájnnal rendelkezik. A készüléket rövid határidővel – raktárról, vagy néhány munkanapon belül – díjmentesen, futárszolgálattal szállítjuk ki bármely magyarországi címre. A készülékre 2 év jótállást biztosítunk. Bízunk benne, hogy a készülék hosszú távon hozzásegíti Önt ahhoz, hogy élvezze az elektromos autózás örömét és mindig elegendő energia álljon rendelkezésére ahhoz, hogy biztonságosan elérje a kitűzött célját.