Type2-Type2 töltőkábel elektromos autók gyors töltéséhez – 3,7 ~ 22 kW

78.900 Ft99.900 Ft

Az egy és háromfázisú, 22 ~ 11 ~ 7,4 ~ 3,7 kW-os, 16 és 32 A-es Type2-Type2 töltőkábelek segítségével tudja a töltőpontot, a Type2 csatlakozású autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez akar kapcsolódni, amelyben nincs beépített kábel, hanem egy Type2 csatlakozó aljzat. Annak, aki elektromos autóval rendelkezik mindenképpen érdemes egy ilyen töltőkábelt beszereznie, mert a nyilvános töltőpontok többségéhez csak ezzel tudja autóját hozzákapcsolni.

Kiürítés
Cikkszám: Cxx-2M2F-xP-5 Kategória: Címke:

Leírás

Type2-Type2 töltőkábel elektromos autókhoz: 1~3 fázis, 16~32A, 3,7~22kW

A töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a Type2-Type2 töltőkábel segítségével bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni. A töltőkábel vastag, nagy teljesítményű vezetékeire a töltésvezérlő csak azután kapcsol áramot, ha az biztonságosan csatlakoztatva van mind a töltőponthoz, mind a járműhöz és az adatkommunikáció a készülék és a jármű között sikeres.

A Type2-Type2 töltőkábel vezetékein nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Cikkszám: Cxx-2M2F-xP-5*
Funkció: EV tötőkábel
Méret: 5 m
Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
Hálózat: 1-3 fázis, 1-3 x 230 V AC*
Áramerősség: max. 16-32 A*
Névleges teljesítmény: 3,7 - 7,4 - 11 - 22 kW*

* Típustól függően

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó Type2-Type2 töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel. A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van.

A töltőkábel is befolyásolja, hogy milyen teljesítménnyel – és így milyen gyorsan – tudja feltölteni autóját. Ezért célszerű nagyobb kapacitású (32 amperes) töltőkábelt vásárolni. Ezek a kisebb (16 amperes) kapacitású töltőkábeleknél néhány ezer forinttal ugyan többe kerülnek, de már rövid távon is megtérül ez a minimális többlet befektetés a gyorsabb töltés lehetőségében és a nagyobb biztonságban. Az itt ajánlott kábelek 16-32 A áramerősségre méretezettek, választhatóan 1-3 fázisúak, melynek hossza 5 m.

Többek között a következő típusokhoz is ajánljuk: Audi A3 e-tron, Audi R8 e-tron, Audi Q7 e-tron, BMW i3, BMW i8, Mercedes C3 plug-in, Mercedes B-class electric, Mercedes 550e, Mercedes S500 PHEV, Mercedes Vito e-cell, Porshe Cayenne S E-hybrid, Porshe Panamera S E-hybrid, Renault Zoe, Smart Electric Drive, Tesla Model S, Tesla Model X, Volkswagen e-Up, Volkswagen e-Golf, Volvo XC90 T8, Volvo V60 PHEV.

További információk

Töltési max. teljesítmény

11 kW – 3 fázis – 16 A, 22 kW – 3 fázis – 32 A, 3,7 kW – 1 fázis – 16 A, 7,4 kW – 1 fázis – 32 A

Érdekelhetnek még…