Segítünk a választásban: +36 30 394 5456

Type2 töltőkábel elektromos autókhoz > 1 és 3 fázisú > 7,4 ~ 11 ~ 22 kW.

Type2 töltőkábel elektromos autókhoz > 1 és 3 fázisú, 22 ~ 11 ~ 7,4 kW-os, 16 és 32 A-es töltőkábel segítségével tudja a gyorstöltő készülékeket, a Type2 csatlakozású autója töltőbemenetére csatlakoztatni, ha olyan készülékhez akar kapcsolódni, amelyben nincs beépített töltőkábel. 5 és 7 m-es méretben is rendelhető.

87.400 Ft96.200 Ft

Törlés
Cikkszám: Cxx-2M2F-xP-5 Kategória: Címke

Type2 töltőkábel hibrid és elektromos autók 1 és 3 fázisú töltéséhez: 7,4 ~ 11 ~ 22 kW.

Type2-Type2 töltőkábel: Az elektromos autó töltőpontok csatlakozója egész Európában szabványos, így ugyanazzal a Type2 töltőkábel segítségével bármely töltőponthoz kapcsolódhat belföldön és külföldön egyaránt.

Fontos, hogy a töltőcsatlakozót mindig teljesen, ütközésig tolja be az aljzatba, mert a kontaktusok csak akkor érintkeznek megfelelően. Ha nem megfelelő a csatlakozás, akkor a töltés nem fog elindulni. A töltőkábel vastag, nagy teljesítményű vezetékeire a töltésvezérlő csak azután kapcsol áramot, ha az biztonságosan csatlakoztatva van mind a töltőponthoz, mind a járműhöz és az adatkommunikáció a készülék és a jármű között sikeres.

A Type2-Type2 töltőkábelek vezetékein nagy áramerősség folyik át, amikor tölti a járművet. Ezért a kábelek fontos paramétere, hogy mekkora maximális töltőáramra vannak méretezve. Ha a vezeték keresztmetszete nem elegendően nagy a töltőáramhoz, akkor a kábel melegedni fog, extrém esetben elolvadhat és kigyulladhat.

Műszaki adatok:

  • Cikkszám: Cxx-2M2F-xP-5 *
  • Funkció: EV töltőkábel
  • Méret: 5 m (Más méretben is rendelhető) *
  • Gyári csatlakozók: Type2 > Type2
  • Hálózat: 1-3 fázis, 230 – 400 V AC *
  • Áramerősség: max. 16 – 32 A *
  • Névleges teljesítmény: 7,4 – 11 – 22 kW *       Típustól függően *
type2-type2 töltőkábel

Nagyon fontos, hogy csak minőségi, megbízható forrásból származó Type2-Type2 töltőkábelt használjon. A házilag barkácsolt töltőkábelek nagyon veszélyesek. A töltőkábelek csatlakozóiba olyan ellenállás van beépítve, aminek értéke alapján a töltőkészülék azonosítani tudja, hogy milyen maximális töltőárammal terhelhető a kábel.

A készülék mindig csak akkora töltőáramot engedélyez, amire a töltőkábel méretezve van. Az ajánlott Type2-Type2 töltőkábel típusok 16-32 A áramerősségre méretezettek, választhatóan 1-3 fázisúak, melynek hossza 5 m, de egyedi megrendelésre tetszőleges hosszúságú kábelt tudunk küldeni.

Fontos! Soha ne használjon semmilyen átalakítót, toldót és hosszabbítót a töltőkábelhez!

Ezt a vonatkozó szabvány is kifejezetten tiltja, mert életveszélyes lehet! A töltőkábelek és csatlakozók karbantartás nem igényelnek, arra azonban figyelni kell, hogy a csatlakozót minden szennyeződéstől óvni kell. A töltés befejeztével a töltőkábeleket a töltőaljzatból mindig ki kell húzni! A töltőkábelt esőben, hóban is használhatja, de ügyeljen arra, hogy a csatlakozó vízbe, sárba ne kerüljön, a csatlakozót nedvesen soha ne tisztítsa!

Többek között a következő típusokhoz is ajánljuk: Audi A3 e-tron, Audi Q7 e-tron, BMW i3, BMW i8, Mercedes B-class electric, Mercedes 550e, Mercedes S500 PHEV, Mercedes Vito e-cell, Porshe Cayenne S E-hibrid, Porshe Panamera S E-hibrid, Renault Zoe, Smart Electric Drive, Tesla Model S, Tesla Model X, Volkswagen e-Up, Volkswagen e-Golf, Volvo XC90 T8, Volvo V60 PHEV.