Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Audi autókhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

Opcionális 3 x 32 A ~ 22 kW-os töltő

Q6 / quattro / SQ6 e-tron (2024 ~ )

e-tron 50 / 55 quattro (2020 ~ 2022)

Q8 / SQ8 / Sportback (2022 / 2023 ~ )

3 x 16 A ~ 11 kW-os beépített töltő

Q4 e-tron 40 / 45 / 50 / 55 (2021 ~ 2024)

Q4 Sportback 40/45/50/55 (2021 ~ 2024)

2 x 16 A ~ 7,2 kW-os beépített töltő

Q7 E-Tron (2016 ~ 2019)

Q4 / Sportback 35 (2021 ~ 2023)

Audi autókhoz:

Audi autókhoz

Az ikonikus németországi autómárka, amely luxuslimuzinjáról és szuper-minőségű és dizájnú, terepjáróiról ismert. 1909-ben alapították, és 1932-ben az Auto Union részévé vált. Ma a Volkswagen tulajdonában lévő cég minden kontinensen jelen van és autóit világszerte ismerik és imádják, és a márka neve a csúcskategóriás vezetési élmény szinonimájává vált. Az Audi elektromos autók a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében születtek, melyek rendkívül innovatívak, modernek, és nagyon kényelmesek. Az autók akkumulátorai nagy kapacitásúak és képesek hosszú távolságokra is, így a vezetők kényelmesen és biztonságosan tudják használni őket melyek kiválóan alkalmasak mindennapi használatra, de akár hosszabb utakra is. A modern, és elegáns megjelenésükkel egyértelműen megkülönböztetik magukat a hagyományos autóktól, melyek magas minőségű anyagokból és a legújabb technológiák alkalmazásával készülnek. Az Audi azt tervezi, hogy 2025-ig 20 teljesen elektromos modell kerül a piacra, és a tervek szerint addigra ezek adják majd teljes értékesítésének harmadát.

Q6 e-tron

A 2024-ben debütáló Audi Q6 e-tron normál SUV és Sportback kupé SUV formában is elérhető lesz. Úgy tervezték, hogy a Q4 e-tron és az újonnan átkeresztelt Q8 e-tron között helyezkedjen el a kínálatban. Ezzel a Q6 e-tron olyan riválisokkal kerülne sorba, mint a Tesla Model Y , a BMW iX3 , a Lexus RZ 450e és a Mercedes EQC. A gyártó szerint a Q6 belső terének „emberközpontú” kialakítása az „utasok szükségleteit és vágyait” helyezi a középpontba. Ez az első alkalom, hogy a márka virtuális pilótafülkéje egyesül a központi infotainment kijelzővel. Ez az első alkalom, hogy az Audi képernyőt szerelt az utasülés elé – olyan, mint a csúcsminőségű Porsche Taycanokban. A műszerfal teljes szélességén átívelő három képernyőn kívül az Audi opcionális kiterjesztett valóságú head-up kijelzőt is felszerel, amely információkat vetít a vezető látószögébe, mely„jelentős támogatást nyújt, különösen rossz látási viszonyok között”. Az új modell csomagteréről közzétett adatok szerint, a SUV 526 litere felülmúlja az iX3 510 literesét, valamint az Audi további 64 litert kínál majd a motorháztető alatt, ahol a gyártó szerint „töltőkábel vagy kisebb utazótáskák kényelmesen elhelyezhetők”.

Q8 e-tron

Az Audi zászlóshajójánál továbbra is a kényelem az első. A Q8 e-tron (korábban Audi e-tron) egy elektromos SUV, amelyet a kényelem és a kifinomultság jegyében terveztek. Ez a márka technológiai zászlóshajója, és bár nincs hétüléses opció, a legújabb akkumulátor és töltőkészlet, a vezetést egy tipikusan prémium érzetű Audi-szerű élménnyé varázsolja. Az akkumulátortechnológia fejlődése azt eredményezi, hogy az Audi sokkal sűrűbb cellákat tud ugyanabba az alaptérbe bezsúfolni. Az alapkivitel most 89 kWh-s (használható kapacitású)  akkumulátorral rendelkezik, a régi 64,7 kWh-hoz képest. A töltési sebesség is javult, a belépő szintű akár 150 kW-os teljesítménnyel tölthető, míg az SQ8 170 kW-ot tesz lehetővé. A váltóáramú hálózati töltés alapkivitelben 11 kW, de opcionálisan 22 kW-os beépített töltő is elérhető. Minden típus legalább 20 colos kerekeket, Matrix LED lámpákat, elektromosan működtetett csomagtérajtót és adaptív légrugózást, valamint kétzónás klímaberendezést, az Audi MMI rendszerét és a Virtual Cockpit digitális műszereit kapja. A Q8 „észrevehetően mozgékonyabb”, mint e-tron elődje, bár még mindig nagy, nehéz, elektromos SUV, amely mindenekelőtt a kényelmet és a kifinomultságot helyezi előtérbe. A autó hihetetlenül csendes, melyet az alapfelszereltségű légrugózás biztosítja, ezáltal tapasztalható, hogy kevés pihentetőbb módja van az utazásnak.