Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Opel autókhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

Opel autókhoz

Az alapítójáról, Adam Opelről elnevezett autógyártó, mára az egyik leghíresebb európai autómárka, amelyet 1862-ben alapítottak Németországban. Az Opel Automobile 2021. január óta a Stellantis csoport leányvállalata, mely 1929-től 2017-ig a General Motors és a PSA tulajdonában volt. A Fiat Chrysler céggel történő egyesülésével alapították meg a Stellantist. 2018 decemberében az Opel bejelentette a Corsa elektromos változatának piaci megjelenését. A Corsa-e hajtáslánca  részeként az elektromos motor 136 LE (100 kW) és 260 Nm nyomatékot ad le, a 0–100 km/h-re gyorsulása pedig 8,1 másodpercet vesz igénybe. Normál üzemmódban 81 kW (109 LE) teljesítményt ad le. 

A Corsa-e becsült hatótávolsága 330 km, 50,0 kW-órás akkumulátorral, amelyet a padlóba építettek be. A 1455 kg saját tömeg mellett, az alapmodellnél a csomagtartó 267 literes az elektromos változatnál. Kívülről a standard Corsa F szinte teljesen megegyezik az elektromos változattal, kivéve az eltérő könnyűfém keréktárcsákat és a kipufogó hiányát. A belső kialakítás és a kezelőszervek általában egyszerűbbek mint a hagyományos modelleknél. A belső térben érintőképernyős infotainment rendszer található kétféle kivitelben, Multimedia Navi vagy Multimedia Navi Pro rendszer, kizárólag a legfelső szintű Elite Premium kivitelhez.

Astra Electric

Az Astra Electric egy jó választás, mely jól néz ki, jól vezethető és elektromos hatótávolsága is elegendő a vásárlók többségének. A gyártó már számottevő sikereket ért el első két elektromos autójával, a Corsa Electric és a Mokka Electric típusokkal, melyek a  kelendőbb elektromos autók közé tartoznak. A harmadik szereplő a kínálatba, az Astra Electric, mely a régóta futó Astra családi autó nulla káros-anyag kibocsátású változata. Ferde hátú vagy Sports Tourer kombiként kapható, mely részben ugyanazt a futóművet használja, mint a kisebb, megújított Corsa Electric. Az Astra ennek az autónak a 154 lóerős villanymotorját kapja, 51 kWh-s (használható) akkumulátorral, melyhez a 100 kW-os DC villámtöltés is alapfelszereltség. Az összes modell automatikusan tompító LED-es fényszórókat, légkondicionálót, műholdas navigációs rendszerű infotainment képernyőt, valamint parkolóérzékelőket kapott. Az autó a nyilvános villámtöltővel mindössze kb. 30 perc alatt 80%-ra tölthető. Ha 3 fázisú otthoni elektromos hálózat áll rendelkezésre, az autó 11 kW-os váltóáramú töltésre képes, mellyel a feltöltéshez kb. 5 óra szükséges.

Sok elektromos autó rendelkezik „egypedálos” vezetési móddal, amely a regeneratív fékrendszert használja annak érdekében, hogy lelassítsa az autót, amikor leveszi a lábát a gázpedálról, majd visszaadja az energiát az akkumulátorba. Az Astra Electricnek van egy „B-módja”, amely bizonyos mértékig ezt teszi, bár nem állítja meg teljesen az autót. Az Electric ülései a kényelem téren gyakorlatilag megegyeznek a hagyományos modellel, elegendő hely van négy felnőtt számára, hogy kényelmesen ülhessen benne, bőséges fej- és lábtérrel. Akiknek ez is kevés és aggódik a helyhiány miatt, nézzék meg az Astra Sports Tourer kombit, amelynek nagyobb, 516 literes csomagtartója és hosszabb tengelytávja,  hogy nagyobb legyen a hátsó lábtér. Az összes Astra Electric alapfelszereltségéhez számos biztonsági készlet tartozik, beleértve az autonóm vészfékezést (AEB), a sávtartó asszisztenst, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszert, az adaptív sebességtartó automatikát és a 360 fokos kamerarendszert.