Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Renault autókhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

3 x 32 A ~ 22 kW-os beépített töltő
Twingo Electric (2020 ~ )

Scenic E-Tech EV (2023 ~ )

Megane E-Tech EV (2022 ~ )

Zoe Q / R / ZE (2013 / 2019 ~ )

3 x 16 A ~ 11 kW-os beépített töltő
Renault 5 E-Tech (2024 ~ )
+ 3 x 32 A ~ 22 kW-os beépített töltő
Kangoo E-Tech Electric (2022 ~ )
32 A ~ 7,4 kW-os beépített töltő
Kangoo Maxi ZE 33 (2017 ~ 2022)

Renault autókhoz:

Renault autókhoz:

A Renault az egyik leghíresebb francia autógyártó, melyet három testvér, Louis, Marcel és Fernand Renault indította útjára. 1899-ben hozták létre Societe Renault Freres néven, de az első autót 1897-ben mutatták be. Napjainkban a Renault-Nissan Szövetség része. 2013-tól a Renault vezető szerepet tölt be Európában az elektromos járművek értékesítésében, köszönhetően a jármű-kínálatának (Twizy, Zoe, Fluence, Kangoo). Hosszú időbe telt, mire a Renault piacra dobta a nagy sikerű ZOE folytatását , de az új elektromos családi ferde-hátúra megérte várni. A Renault Megane E-Tech kényelmes, kifinomult és még inkább stílusos. A Renault újabban plug-in hibrid hajtásláncokban  is kínálja. Az elektromos Megane megjelenésével a A márka megkezdte elektromos autóinak következő generációjának piacra dobását, majd egy évtizeddel azután, hogy bemutatta a praktikus és megfizethető ZOE szuper-minit. A Megane E-Tech-ben fő riválisaival ellentétben, csak egy akkumulátor található. 

Az autó az energiafogyasztását is kezeli egy hőszivattyú segítségével, amely visszanyeri az akkumulátor és az elektromos motor által termelt hőt, hogy a hidegebb hónapokban felmelegítse az utasteret, miközben minimálisra csökkenti a hatótávolságra gyakorolt ​​hatást. Az elektromos Megane alapfelszereltsége a 22 kW-os beépített töltő. Ideális azok számára, akik nagyobb teljesítményű otthoni  fali töltőponthoz férnek hozzá, vagy akik rendszeresen használnak ilyen sebességre képes nyilvános töltőpontot. A kifinomultság és a menetkényelem egyaránt kiváló az első zéró emissziós Megane-ban, és bőven van benne erő egy elektromos családi autóhoz. A több mint 1,6 tonnát nyomó Renault Megane E-Tech valamivel nehezebb, mint az előző generációs modellek, de ez a vezetőülésből sosem érezhető. A teljesítménye az első kerekeket hajtó 217 lóerős villanymotornak köszönhetően kiváló és még a viszonylag nagy, 20 colos könnyűfém keréktárcsákon is nagyon kényelmes az utazás.

Scenic

A Renault újra megerősítette magát az európai családi autók szektorában, mert a Scenic választékot, technológiát és teret kínál és mindezt elfogadható áron. Az autó elektromos korszak SUV-ja ként született újjá, mely feltámadást az autóipar már régen látott. A vadonatúj, teljesen elektromos Scenic bekerült a sodrásba, sok elismert rivális közé, mégis sikerül az élvonalba úsznia, köszönhetően a kiváló elektromos hatótávnak, az erős kifinomultságnak és a finom technológiának. A bevezetéskor a gyártó három felszereltségi szinten kínálta. Az autó kiváló választás az elektromos családi SUV-k terén – különösen a nagy hatótávolság miatt. Az alapfelszereltség is erős, még az alap Scenic is kapott egy sima két-képernyős infotainment rendszert, LED-es fényszórókat, klímaberendezést, fűthető első üléseket, fűtött kormányt, vezeték nélküli telefontöltőt és számos vezetőtámogató funkció, mint például a holttér figyelő, a sávtartó asszisztens, az adaptív sebességtartó automatika, az első és a hátsó parkolóérzékelők és a tolatókamera. Az új Scenic minden változata alapfelszereltségként 150 kW-os DC ultragyors töltési képességgel rendelkezik. 

Természetesen a töltés az otthoni hálózati falitöltő használatával sokkal tovább tart, a 3 fázisú 22 kW-os töltőponttal, a feltöltés kb. 4-5 órát vehet igénybe. Az új Renault Scenic minden változata alapfelszereltségként 217 lóerős villanymotorral érkezik, és ez jó hír is lenne egy hagyományos benzinmotoros SUV-ban, de a Scenic akkumulátorcsomagjának jelentős tömege átértékeli ezt az adatot.  Ez azonban a legtöbb vásárló számára elég, mivel a legerősebb gyorsulás 0 és 30 km/h között megy végbe, amitől a Scenic jól érzi magát a városban. Az autó tágas belső térrel büszkélkedhet, amely tele van családbarát funkciókkal. A Scenic hátsó utasterének padlójában nincs púp, ami azt jelenti, hogy könnyű egymás mellett ülni három felnőttnek. A magas tetővonal bőséges fejteret biztosít a lábaknak magasabbak számára is. Az egyik kedvenc funkció a Scenic sokoldalúan használható hátsó kartámasza, amely nem csak a kar pihenésére szolgál, hanem tartalmaz pohártartókat, állványt a mobileszközödnek vagy táblagépednek, valamint két USB-C portot.