Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Lexus autókhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!
29 A ~ 6,6 kW beépített töltő

UX 300e (2020 / 2023 ~ )

+ Opcionális 3 x 16 A ~ 11 kW-os töltő

RZ 450e (2022 / 2023 ~ )

Lexus autókhoz:

Lexus autókhoz

A Lexus japán luxusautó-márka, amely a Toyota tulajdonában van. 1983-ban hozták létre, és ma a világ egyik vezető prémium piaci szegmense. A Toyota Corporation luxus al-márkájaként a Lexus a fő márka tervezési elveit követi. Vizuális identitása az elegáns egyszerűségen alapul, amely a luxus és a divat érzetét idézi. Egyesek szerint a Lexus a „Luxusexport az USA-ba” rövidítése, mivel a márka elsősorban az amerikai piacra koncentrált. Az idők során a Lexus a luxus és a minőség szinonimája lett.

Az RZ-t a Toyota műszaki központjában fejlesztették ki, és a prototípusát 2021 decemberében mutatták be a Toyota sajtóeseményén, hogy láthatók legyenek a márka jövőbeli tervei az akkumulátoros elektromos modellek bevezetésével kapcsolatban. A sorozatgyártású modellt 2022. áprilisában mutatták be először a nyilvánosságnak. Kezdetben csak egy hajtáslánc állt rendelkezésre, ez két villanymotorból áll – minden tengelyen egy –, amelyek együttes teljesítménye 308 LE. Az egyik fő újdonsága az (opcionális) egyedi „ONE MOTION GRIP” steer-by-wire rendszer. A tároló akkumulátor kapacitása 71,4 kWh. Az RZ 450e becsült hatótávja 320–360 km, az EPA menetciklusa alatt, a kerékmérettől függően. (Természetesen ez nagy mértékben függ az időjárási körülményektől és a vezetési stílustól.)

A regeneratív fékezés négy fokozata áll rendelkezésre; a legalacsonyabb szint teljesen kiküszöböli a regenerációt, és a mechanikus (hidraulikus) fékrendszerre támaszkodik. A lejtős tetővonal ellenére a Lexus RZ több mint elegendő helyet kínál a legtöbb család számára. Hátul két felnőtt nyújtózkodhat elegendő fej- és lábtérrel, míg egy harmadik utas is viszonylag kényelmesen ülhet, köszönhetően a padló síkjának. Az RZ teljes ötcsillagos biztonsági minősítést kapott az Euro NCAP- tól. Az összes modell alapfelszereltsége a teljes Safety System+ vezetéstámogató rendszer, amely magában foglalja az autonóm vészfékezést (AEB), a sávelhagyásra figyelmeztetést, a sávtartást segítőt, a holttér figyelőt, az adaptív sebességtartó automatikát és az automatikus távolsági fényszórókat.