Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Mazda autókhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

3 fázisú 3 x 16 A ~ 11 kW-os beépített töltő

MX-30 (2022 ~ )

29 A ~ 6,6 kW-os beépített töltő

MX-30 (2020 ~ 2022)

CX-60 PHEV (2022 ~ )

Mazda autókhoz:

Mazda autókhoz

A Mazda az egyik legnépszerűbb japán autógyártó vállalat, amelyet Jujiro Matsuda alapított 1929-ben Hirosimában. A vállalat 1931-ben mutatta be első autóját. Mára a világ 15 legnagyobb autógyártója közé tartozik mennyiséget tekintve. A márka elnevezése, az alapítója, Jujiro Matsuda nevéből származik, amelynek európai kiejtése Mazda. De van egy másik jelentése is – az ázsiai civilizációkban létezik a harmónia, a bölcsesség és a fény istene, Ahura Mazda.

Az MX-30 egy kompakt crossover SUV, amelyet a Mazda gyárt és elektromos, plug-in hibrid (PHEV) vagy hibrid (MHEV) változatban értékesíti . Az alapmodellt a 2019-ben mutatták be, illetve a jármű gyártása, (mely a Mazda első sorozatban gyártott elektromos autója), 2020-ban kezdődött meg. Az MX-30 elektromos motorja 35,5 kWh-s akkumulátorral, 105 kW (141 LE) teljesítménnyel és 264 Nm nyomatékkal, 209 km-es hatótávval. Az egyfázisú 6,6 kW-os AC (230 V, 29 A) töltőegységgel az MX-30 kb 5 óra alatt töltődik fel. Három felszereltségi szint választható, a belépő szintű Prime-Line a legtöbb elektromos SUV-nál alacsonyabb, és meglehetősen jól felszerelt. Az alapfelszereltség közé tartozik a LED-es fényszórók, a 18 hüvelykes kerekek, a 8,8 hüvelykes információs és szórakoztató rendszer műholdas navigációval, az Apple CarPlay és az Android Auto , a klímaberendezés, a sebességtartó automatika, az első és a hátsó parkolóérzékelők és a tolatókamera.

A Mazda tudja, hogyan kell egy autót vezetni: szinte minden modell a kínálatában élesen kezeli, és el tudja szórakoztatni vezetőjét. Az MX-30 sem kivétel, és a jobb vezetési képességű belépő szintű elektromos autók közé tartozik. Mint minden zéró emissziós modelleknél, az autó általában halk, de van egy szintetikus „motor” hang is, amely a sebesség növekedésével változik. Az MX-30-at úgy hangolták, hogy tükrözze a „Jinba Ittai” kezelési filozófiáját, és ebben segítségére van a relatív kisméretű akkumulátora. Ez azt eredményezi, hogy az MX-30 nem olyan nehéz, mint néhány más elektromos autó, így kellemesen vezethető egy kanyargós úton is. A kormányzás majdnem olyan éles, mint a márka sportautójának, vagyis nem érezhető, hogy az autó tömege harcol a vezető ellen, miközben veszi a kanyarokat. A lelkes Mazda hívők biztosan élvezni fogják ezt az autót.