Barion Pixel

Elektromos töltő Mercedes Benz autóhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

3 x 32 A ~ 22 kW-os beépített töltő
EQT 200 Standard (2023 ~ )
3 x 16 A ~ 11 kW-os beépített töltő
eVito Tourer L / EL (2024 ~ )
EQV 250 L / EL / 300 L (2024 ~ )
EQA 250 / 300 / 350 (2019 ~ 2023 )
+ Opcionális 3 x 32 A ~ 22 kW-os töltő

EQA 250 / 300 / 350 (2023 ~ )

EQE 300 / 350 / 500 (2023 ~ )

EQB 250+ / 300 / 350 (2023 ~ )

EQE SUV 300 / 350 / 500 (2023 ~ )

Mercedes Benz autóhoz:

Mercedes Benz autóhoz

EQA:

Az EQA a prémium szegmensben elhelyezkedő, teljesen elektromos meghajtású autó, amely a Mercedes-Benz által kínált EQ elektromos járművek családjának tagja, mely rendkívül hatékony elektromos meghajtással van felszerelve. A beépített villanymotorok tiszta, csendes és zéró káros-anyag kibocsátású üzemeltetést tesznek lehetővé. A motor által biztosított erőátvitelt az intelligens elektromos rendszere vezérli, amely optimalizálja a teljesítményt és a hatékonyságot. A gyorsulása lenyűgöző, és a motorok kiváló nyomatékát kihasználva dinamikus vezetési élményt nyújt. Az autó modern és stílusos formatervezéssel rendelkezik, amely tükrözi a Mercedes-Benz eleganciáját és innovációját.

A jármű aerodinamikus vonalai, esztétikailag vonzó dizájnja ötvözi az erőt és a kecsességet, és egyedülálló megjelenést kölcsönöz neki. A belső terében a luxus és a kényelem találkozik az elektromobilitás korszerűségével. Az utastér tervezésénél a prémium minőséget és az innovatív technológiákat helyezték előtérbe, hogy egy lenyűgöző és kifinomult élményt nyújtson a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. A belső tere tágas és jól elrendezett. Az utasok számára kényelmet és kényelmet nyújtó kiváló minőségű ülések biztosítják a hosszabb utazások kellemességét. A vezető és az első utasok rendelkezésére állnak az ülések elektromos beállítási lehetőségei. A hátsó üléssor is kényelmes helyet biztosít a hátsó utasoknak. 

Az autóban elhelyezett digitális műszerfal könnyen olvasható információkat nyújt a vezetőnek, beleértve az akkumulátor töltöttségét, a hatótávot és a sebességet. A középső konzolon található a nagy, érintésre reagáló kijelző, amelyen a vezető könnyedén navigálhat az infotainment rendszerben, és hozzáférhet a különböző beállításokhoz és funkciókhoz. A rendszer kompatibilis a telefonokkal, így könnyedén összekapcsolhatók az autóval és hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz. A felszereltségek között számos fejlett vezetéstámogató rendszer található, például az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyás figyelmeztető, a vészfék-asszisztens és a parkolóasszisztens. Ezek hozzájárulnak a vezetés biztonságához és kényelméhez.

EQB

A Mercedes elektromos hétüléses SUV-ja praktikus és kifinomult vezetési élményt kínál. Az EQB nem elsősorban elektromosnak megálmodott jármű, hanem a benzines és dízelmotoros GLB elektromos változata. Három változat érhető el: a 250+, 300 4MATIC és a 350 4MATIC, amelyek a 66,5 és 70,5 kWh-s akkumulátoroknak köszönhetően kb 330-400 km-t tesznek meg egy töltéssel a megfelelő specifikáció mellett. A 250+ változat egy elektromos motorral rendelkezik, a másik két változat viszont két motorral, az összkerékhajtáshoz. A különbség a teljesítményben rejlik: a 300-as típus 228 lóerős, a 350-es pedig 292 lóerős. Az EQB sorozat hatótávolsága kevesebb, mint néhány riválisának egyes verziói tudnak, ennek ellenére  is tekintélyes, és nagyobb, mint amit bármelyik hétüléses elektromos kisbusz jelenleg tud. Az autó hét üléssel rendelkezik, mely a leghátsó üléseket a  padlóba hajtva 465 literes csomagtérrel rendelkezik. Ez az érték 1610 literre bővíthető, ha a második sort is összehajtjuk. Amíg a középső sorban kellő a hely, a harmadikban meglehetősen szűkös, ami inkább megfelel a gyerekeknek. 

Az EQB-t inkább hagyományos ötüléses SUV-nak kell tekinteni, pár extra üléssel, alkalmi használatra, de a leghátsó ülések is kapnak ISOFIX rögzítőpontokat.  Az EQB kifinomult, elektromos hajtáslánca jól működik, így nyugodt és pihentető vezetési élményt tesz lehetővé. Az előzés egyik változatnál sem okoz gondot, az azonnali gyorsítás pedig egészen autópályás sebességig megfelelő. Az autó kezelhetőségét inkább nyugodtnak és biztonságosnak érezhetjük, mint szórakoztatónak vagy lebilincselőnek. Amennyiben bekapcsolásra kerül a regeneratív fékrendszer, a legerősebb fokozatban már a gázpedállal teljesen megállítható az autó. Ezzel ellentétben  a szabadonfutó üzemmód egyszerű, hatékony autópályás vezetést tesz lehetővé. A 100 kW-os maximális egyenáramú villámtöltési sebesség mellett az autó akkumulátorának 80%-ra történő feltöltése kb. fél óra. Az akkumulátor teljes feltöltése az AC hálózatról kb. 7-8 órát vesz igénybe, a 3 fázisú 11 kW-os beépített fedélzeti töltő segítségével. Az opcionálisan rendelhető 22 kW-os töltővel rendelkező változatokkal ez az érték kb. 3-4 órára csökkenthető.

EQV

A Mercedes EQV csendes és kifinomult elektromos hajtással kínálja az emberközpontú  közlekedést, mely az első teljesen elektromos MPV a német márkától. A belső tér előkelő hangulatú, ahol a csatlakoztathatóság és a felszereltség a lényeg. Valamennyi EQV-modell jó alapfelszereltséget is kapott, ami ez egy ilyen drága járműtől el is várható. Ezek közé tartoznak a 17 colos könnyűfém keréktárcsák, a LED-es lámpák elöl és hátul, a komfortrugózás és az elektromosan behajtható külső tükrök. Belül fűthető első ülések, automata klímaberendezés és az infotainment rendszer. A Sport Premium modell biztonsági üveggel, elektromosan állítható első ülésekkel és néhány különböző díszítéssel, valamint 360 fokos parkolókamerákkal, Apple CarPlay-vel és Android Auto-val egészíti ki a standard készletlistát. Ráadásul a csúcsmodell 18 hüvelykes kerekekkel és légrugós felfüggesztéssel rendelkezik a komponáltabb utazás érdekében, valamint térhatású hangrendszerrel. 

A villanymotor és az elektromos részelemek ott helyezkednek el, ahol a hagyományos motorok, az akkumulátor pedig a padló alá került. A hatótávolsága elegendő lehet az üzleti és magánvásárlók számára is, akik főleg városban közlekednek, de az autópályás utazások csökkentik a hatékonyságot. Az EQV a Vito hosszabb tengelytávú változatán alapul, így meg kell szokni az 5,3 méternél hosszabb és 2,2 méter széles, tükrökkel együtt járó járművet. A 360 fokos parkolókamera isteni ajándék a szűkebb helyeken, például a többszintes parkolókban. Mindazonáltal mindegyik rendelkezik parkolási szenzorral, így van legalább egy alapszintű segítség.