Barion Pixel

Elektromos töltőpontok Nissan autóhoz

Válassza ki az Önnek megfelelőt!

3 x 16 A ~ 11 kW-os beépített töltő

Opcionális 3 x 32 A ~ 22 kW-os töltő

Townstar EV Passenger (2023 ~ )

32 A ~ 7,4 kW-os beépített töltő

Opcionális 3 x 32 A ~ 22 kW-os töltő

Ariya / e-4ORCE (2022 / 2023 ~ )

29 A ~ 6,6 kW-os beépített  töltő

Leaf e+ (2018 / 2022 ~ )

16 A ~ 3,6 kW-os beépített  töltő

Opcionális 29 A ~ 6,6 kW-os töltő

Leaf (2018 / 2022 ~ )

Nissan autóhoz:

Nissan autóhoz

A Nissan története az 1930-as évek elején kezdődött, amikor Japánban megalakult az a  cég, amely Datsun néven kezdett el autókat készíteni. 1934-ben a cég neve Nissan Motor Co lett, rá egy év múlva, beindult az autógyártás. Ekkor már a személyautók mellett haszongépjárműveket, autóbuszokat is készítettek. A világháború után 1947-ben indult újra a gyártás, még mindig Datsun néven. A háború tapasztalata segítette a céget, hogy 1951-ben megalkossa az azóta is világhírű modelljét, a Patrolt. 1959-ben lépett színre a Datsun Bluebird, amely azonnal nemzetközi sikert hozott. 1969-ben megépítik a Z240-es modellt, majd pár évre rá a sikeres Sunny-t, amely a nagy olajválság idején az alacsony fogyasztásával aratott sikert. Európában az 1990-es években megkezdődik a Micra, az Almera és a Primera gyártása és exportja a világ minden tájára. 1999-ben a cég szövetséget kötött a francia Renault-val, ezzel létrejött a világ 4. legnagyobb autóipari csoportja.

Ariya

A Nissan Ariya egy forradalmian új elektromos autó, amely évekig tartó fejlesztésnek eredményeként született meg. Ez a jármű a tökéletes példája annak, hogy az elektro-mobilitás és a kifinomult tervezés hogyan fonódik össze. Az autó rendkívül modern és progresszív megjelenést kölcsönöz a vezetőnek, egyedülálló eleganciával és izgalmas vonalakkal. A jármű különleges innovatív hajtásláncot alkalmaz, amelyet a Nissan fejlesztett ki. Ez a rendszer egyedülállóan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, lehetővé téve a rendkívül sima és dinamikus vezetést. A hajtásrendszer két elektromotorral van felszerelve, amelyek mind a négy kerékre kifejtik a hajtást, így kiválóan kezeli a különböző útviszonyokat és biztosítja a magabiztos irányítást. Az elektromos autó hosszú hatótávolságú akkumulátorral rendelkezik, amely lehetővé teszi a hosszabb utazásokat anélkül, hogy aggódnunk kellene az töltöttség miatt. Az Ariya a modern luxust és a kifinomultságot testesíti meg, minden részletében kiemelve az utasok kényelmét és élményét.

A tágas utasterében, azonnal lenyűgöznek a prémium minőségű anyagok és a figyelmesen kidolgozott részletek. Az ergonomikusan tervezett ülések kényelmesek és kiváló támasztást nyújtanak, hosszabb utazások során is. A különleges világításrendszer hozzájárul az atmoszférához, különféle hangulatokat teremtve a belső térben. Egyedülálló élményt nyújt a hatalmas érintőképernyő, amelyen könnyedén hozzáférhető az autó számos funkciója. A modern kezelőfelület segítségével könnyedén vezérelhető a navigációs rendszer és a különféle vezetéstámogató funkciók. A támogató rendszerek terén is a legújabb technológiával rendelkezik. Az adaptív sebességtartó automatika segítségével automatikusan igazodik a forgalomhoz, és biztosítja a megfelelő követési távolságot a jármű előtt. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és az aktív sávtartás funkció pedig segít a biztonságosabb és kényelmesebb vezetésben. További kényelmi funkciókkal is rendelkezik, például fűtött és hűtött ülésekkel, panoráma tetővel és asszisztens rendszerrel.

Leaf

A Nissan Leaf volt az egyik első megfizethető elektromos autó a tömegek számára, és bár most már számos újabb, feltűnőbb rivális közül lehet választani, még mindig vannak előnyei ennek az autónak. Még mindig viszonylag olcsón vásárolható meg, és a legtöbb elektromos autó ezen az áron nem kínál ugyanolyan belső teret, valamint az egypedálos vezetés pedig nagyon megkönnyíti a városban való bóklászást. Hosszú ideig a Nissan Leaf volt a világ legkelendőbb elektromos autója. Az alapmodellek 39 kWh-s akkumulátort kapnak, amely egy elülső villanymotorhoz kapcsolódik. A 150 LE-s teljesítmény még megfelelő, de a 235 km-es hatótáv azt jelenti, hogy ezt a modellt leginkább a városi sofőröknek szánták. Akinek ez kevés, lépjen fel a Nissan Leaf e+-ra, mely egy nagyobb, 62 kWh-s akkumulátort kap, akár 340 km hatótávolságig elegendő, mely szinte megegyezik néhány újabb és drágább konkurens modellek hatótávjával. 

Ehhez a nagyobb akkumulátorhoz, egy erősebb, 218 lóerős motor párosul, mely az autó vezetéséhez némileg lendületesebb érzést kelt. Sajnos a legtöbb újabb elektromos autótól eltérően a Leaf továbbra is CHAdeMO villámtöltő csatlakozással rendelkezik, nem pedig CCS csatlakozóval. Ettől függetlenül a 46 kW-os maximális DC villámtöltési sebesség azt jelenti, hogy a 80 %-os feltöltés kb. egy órát vesz igénybe. Az autók legtöbbször azonban valószínűleg az 1 fázisú hálózati fali töltőponthoz fognak otthon csatlakozni. Ez a készülék max. 29 A-rel, kb. 7 óra alatt tölti fel az opcionálisan rendelhető 6,6 kW-os beépített fedélzeti töltővel rendelkező normál Leaf-et. A nagyobb, 59 kWh-s akkumulátorral rendelkező e+ modellnél ez a 29 A-s hálózati töltés kb. 10 órát is tarthat.

Nissan autóhoz

e-NV200 Combi

A Nissan a zéró káros-anyag kibocsátású autózást hozta el a tömegekhez az első generációs Leaf-el, mely modell óriási értékesítési sikert aratott világszerte. Az e-NV200 Combi öt- vagy hétüléses elektromos személyszállítója, mely 2014 és 2022 között volt kapható az e-NV200 kisteherautó mellett. A típust 2018-ban 40 kWh-s akkumulátorral frissítették, ezzel a hatótávolsága 60%-kal nőtt az eredeti modellhez képest. Az autó belső előfűtési funkcióval is elérhető, így legalább indulás előtt beállíthatja a hőmérsékletet, így kíméli az akkumulátort az autózáshoz és a hőmérséklet tartásához. Többféle töltési lehetőség van az orrban lévő fedél alatt (hasonlóan a Leaf-en lévőhöz). A nagyobb aljzat a CHAdeMO villámtöltőkkel használható, bár ez csak a magasabb specifikációjú változatoknál alapfelszereltség. 

Ezzel kb. 50 perc alatt, a kapacitásának kevesebb mint negyedéről több mint háromnegyedére tölthető fel az akkumulátor. A második aljzat az egyfázisú Type1 csatlakozás a 6,6 kW-os beépített töltőhöz. Ez hét és fél órás töltést tesz lehetővé otthoni töltőpontról. A jármű négyszögletes karosszériája azt jelenti, hogy a fedélzeten hét személynek megfelelő hely van, de az összes ülés használata nem hagy sok helyet a csomagtérben. A hétüléses üzemmódban 600 liter a maximum, de az ötüléses módban 1500 liter áll rendelkezésre (a tetővonalig). A legújabb akkumulátorcsomaggal kiegészítve a mindennapi hatótávolsága megfelel azoknak a családoknak, akik sok rövid utat tesznek meg.